Uşak'ta Afrika buluşması

Güncelleme Tarihi:

Uşakta Afrika buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:47

Uşak'ta Afrika buluşması

Haberin Devamı

UŞAK Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin dış ticaret pazarını genişletebilmek amacıyla Afrika kıtasında bulunan 21 ülkenin büyükelçilerini bir araya getirecek.

Afrika'nın 21 ülkesinin büyükelçileri, Uşak'ta buluşacak. UTSO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda Ruanda, Tanzanya, Burkina Faso, Uganda, Sudan, Nijerya, Kenya, Nijer, Benin, Gana, Fas, Çad, Moritanya, Güney Sudan, Gabon, Mali, Güney Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Zambiya, Cezayir ve Kongo büyükelçileri yer alacak. 27 Ekim Cuma günü UTSO hizmet binasında yapılacak toplantı, Uşaklı işadamı ve sanayicilerin, Afrika kıtasında, daha etkin ve güvenli bir biçimde ihracat yapabilmesinin önünü açması hedefleniyor.

"AFRİKA PAZARI FIRSATLARLA DOLU"

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, tüccar ve sanayicilerin yeni pazarlara ulaşmaları için faaliyetler düzenlediklerini belirterek, Afrika'nın da bu doğrultuda çok önemli bir hedef olduğunu söyledi. Dünyada pek çok büyük firmanın Afrika'da yatırım yapmaya başladığını dile getiren Kandemir, "Yüksek büyüme potansiyeline sahip Afrika pazarı fırsatlarla dolu. Üyelerimizle büyükelçileri bir araya getireceğimiz cuma günkü programda ilimiz sanayisini, üretim kalemlerimizi tanıtacağız. Toplantıda ayrıca konuk büyükelçiler tarafından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri olan Afrika'daki fırsatlar tanıtılacak. Gerçekleştirilecek toplantılar, ikili görüşmeler sayesinde Afrika ile karşılıklı ticareti geliştirmek isteyen iş dünyamıza zemin hazırlanacağını düşünüyorum" dedi.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!