Uşak’ta Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yılı Törenle Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Uşak’ta Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yılı Törenle Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 09:05

UŞAK’TA JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 176. YILI İL JANDARMA VE GARNİZON KOMUTANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Uşak’ta Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. yılı il Jandarma ve Garnizon Komutanlığında gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende jandarmanın kısa tarihçesi ve görevleri anlatıldı. Garnizon Komutanı J. Albay Yusuf Yalçın ise yaptığı açılış konuşmasında "Halkın huzur ve güveni için jandarmamız büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmekte, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını feda edecek bir anlayışla her bir askerimiz bu kutsal vatan topraklarının yılmaz bekçileri olarak görev yapmaktadırlar" dedi.
Vali Seddar Yavuz da Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmasında devlet olmanın en önemli göstergesinin vatandaşının huzur ve güvenliğinin sağlanması konusundaki hassasiyeti ve bu konuda gösterdiği başarı olduğunu vurguladığı konuşmasında "Jandarma Teşkilatımız kurulduğu tarihten bu yana başarılarıyla hep kendinden söz ettirmiş köklü bir teşkilatımızdır. Her bir mensubunun büyük bir özveri ile görev yaptığına inandığım bu teşkilat milletimizin gurur kaynağıdır. Personelimizin başarısıyla birlikte gelinen teknolojik ilerleme yakından takip edilmektedir. Yurdumuzun yüzde 92si gibi büyük bir kısmı jandarmamızın sorumluluk sahasında yer almaktadır. Köylerimizde ve kırsalımızda halkımız huzur ve güvenle yaşayabiliyorsa bunda Jandarma teşkilatımızın büyük bir payı vardır. Bugün belde ve köylerimizde halkımızla kurulan sıcak diyalog teşkilatımızın başarı kazanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Dün olduğu gibi bugün de başta jandarmamız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz, ecdadımızın bizlere vatan olarak emanet ettiği bu mukaddes toprakları korumak için tecrübesi, bilgisi ve kahramanlığıyla dimdik ayaktadır. Bu vesileyle, tüm Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümlerini en samimi duygularımla kutluyor; İç güvenliğin sağlanmasında gerektiğinde gözünün bile kırpmadan canını veren kahraman Jandarmamızın şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimizi de şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından il çapında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verildi. Narkotik köpeklerinin senaryo gereği yaptıkları uygulamalar, tüfekli gösteriler ve halk oyunları davetliler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinliklerin ardından jandarmanın görev ve sorumluluğuna ilişkin çeşitli departmanların araç ve gereçleriyle sunum yaptıkları sergiler gezildi. Kutlama töreni garnizonda düzenlenen kokteylle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!