Uşak’ın Yeni İl Emniyet Müdürlüğü Binası İhaleye Çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Uşak’ın Yeni İl Emniyet Müdürlüğü Binası İhaleye Çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 04:34

Uşak'a yapılacak olan yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının proje görseli

Uşak’ta artan nüfus ve genişleyen yerleşim alanları ile büyüyen ve gelişen kentte kamu hizmet binaları da yenilenmeye devam ediyor.
Yapımı tamamlanan ve hizmete giren Adalet Sarayı, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Uşak Devlet Hastanesi gibi hizmet binalarının yanı sıra yapımı devam eden 112 Acil Binası, Tapu Müdürlüğü gibi binalarıyla Uşak’ta çok sayıda kamu hizmet binası artan ihtiyaçlar göz önüne alınarak bir bir yenileniyor. Bu kapsamda yapımına karar verilen ve projesi geçtiğimiz günlerde ihale edilen İl Emniyet Müdürlüğü binası yapım işi de 10 Ağustos 2015 tarihinde ihaleye çıkıyor.
Yapım aşamasındaki tüm süreçleri yakından takip eden ve ilin bir an önce yeni bir Emniyet Müdürlüğü binasına kavuşması için gerekli girişimlerde bulunan Vali Seddar Yavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Proje, İlimiz Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi Uşak Adliyesi ile Uşak Devlet Hastanesi arasında kalan toplamda 53bin m² yüzölçümlü taşınmaz üzerine bodrum, zemin, üç kat ve iki ayrı birbiriyle bağlantılı bloktan oluşan İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşa etmek üzere yatırım programına alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından proje ihalesi yapılmış ve yüklenici firma tarafından uygulama projeleri hazırlanmıştır. Hizmet binasının yapım ihalesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nce uygun görülmüş ve emniyet müdürlüğü binası ihalesi yapılmak üzere Uşak İl Özel İdaresi süreci başlatmıştır. İlimizin yeni bir hizmet binasına daha kavuşacak olması, vatandaşımıza sunulan hizmetin, depreme dayanıklı, görsel açıdan estetik ve geleneksel mimarimize ve kent kimliğimize uygun bir binaya daha kavuşuyor olmamızdan mutluluk duyuyorum. Halkımızın güvenliği ve diğer emniyet hizmetlerinin en iyi şekilde sunulması noktasında yeni emniyet müdürlüğü binamızın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Yapılacak olan İl Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binası; Operasyonel ve Destek Birimler, Yönetim-İdari birimlerin hizmet vereceği iki ayrı girişli, B+Z+3 kattan oluşan, toplamda 17,6 bin m2 inşaat kullanım alanına sahip binadan meydana geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!