Sorkun Göleti tamamlandığında Uşak'a yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Sorkun Göleti tamamlandığında Uşaka yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 11:06

Sorkun Göleti tamamlandığında Uşak'a yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak

Haberin Devamı

UŞAK'taki yamını devam eden Sorkun Göleti, sulama kapsamından çıkarılıp, içme suyu kapsamında alındı. 2023 yılında tamamlanacak gölet, şehri hem su baskınlarından koruyacak hem de yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek.

Uşak yeni bir içme ve kullanma suyu kaynağına daha sahip oluyor. DSİ Genel Müdürlüğü inşası devam eden Sorkun Göleti'nin kapsamını değiştirdi. Sulama projesi iptal edilen göletin, şehre artık içme ve kullanma suyu temin edeceği bildirildi.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, Sorkun Göleti'nin kapsamıyla birlikte inşaat projesinde de revizeye gittiklerini söyledi.
Gövde yüksekliği 24 metreden 25 metreye çıkartılan göletin su tutma kapasitesi ise yaklaşık 2 kat arttığına dikkati çeken Yıldız, "Sorkun Göleti'nin depolama hacmi yapılan değişiklikle birlikte 650 bin metreküpten 1 milyon 260 bin metreküpe yükseldi. Tamamlandığında Sorkun Göleti'nden Uşak'a yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu verilecek. Gölet aynı zamanda şehri taşkınlardan da koruyacak" dedi.
Sorkun Göleti inşaatında yüzde12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını belirten Yıldız, "Şu ana kadar derivasyon ve gövde kazıları ile batardoyu tamamlandı. Yakında enjeksiyon imalatlarına, 2022 yılı baharında ise gövde dolgusuna başlanacak. 2023 yılında inşaatı tamamlayarak Sorkun Göleti'nde su tutmayı hedefliyoruz" dedi.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!