“Cumartesi Buluşmaları” Nın Konuğu Vali Yavuz Oldu

Güncelleme Tarihi:

“Cumartesi Buluşmaları” Nın Konuğu Vali Yavuz Oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 16:45

UGD’NİN ÜYELERİ İLE UŞAK’I YÖNETENLERİ BİR ARAYA GETİRDİĞİ “CUMARTESİ BULUŞMALARI” NIN KONUĞU OLAN UŞAK VALİSİ SEDDAR YAVUZ, “UŞAK’IN DEĞERİNİ, ÖNCE UŞAKLI OLARAK BİZ BİLMELİYİZ. HER ZAMAN SÖYLÜYORUM: EMEKLİ OLDUĞUMDA BENİM YERLEŞEBİLECEĞİM KENTLERİN BAŞIN UŞAK GELMEKTEDİR” DEDİ.

UGD’nin üyeleri ile Uşak’ı yönetenleri bir araya getirdiği “Cumartesi Buluşmaları” nın konuğu olan Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Uşak’ın değerini, önce Uşaklı olarak biz bilmeliyiz. Her zaman söylüyorum: Emekli olduğumda benim yerleşebileceğim kentlerin başın Uşak gelmektedir” dedi.
Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) tarafından düzenlenen, “Cumartesi Buluşmaları” nın konuğu Uşak Valisi Seddar Yavuz oldu. Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği Mesut Keskin’in de katıldığı kahvaltı oldukça neşeli ve sıcak bir atmosferde geçti.
UGD Yönetim Kurulu başkanı Salih Kılınç sözlerine Ankara’da yapılan Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Genel Meclis toplantısında yönetim kuruluna seçilen Uşak Valisi Seddar Yavuz’u kutlayarak başladı. Kılınç, “Vilayetler Hizmet Birliği 51 vilayetin üye olduğu ve illerin Türkiye çapında hizmet almasını sağlayan çok önemli bir kuruluştur. Sayın Valimizin, bu kuruluşun yönetimine giren üç valimizden birisi olması şahsı başarısı olmakla beraber, Uşak adının duyulması ve ilimizin tanıtılması açısından UGD olarak çok önemli bir olay olarak değerlendiriyoruz ve Sayın Valimizi kutluyoruz” ifadesini kullandı.
Kılınç, “UGD olarak bizde Sayın Valimizin Uşak’ın tanıtım ile ilgili tüm düşüncelerine katılıyoruz. Uşak’ın tanıtımında basın olarak rol oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu amaçla, hazırladığımız proje, Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısının Uşak’ta gerçekleşmesidir. Bu proje ile Türkiye’nin 81 ilinden gelen gazetecilerin Uşak izlenimlerini sayfalarına ve ekranlarına taşıması, Uşak’ın tanıtımına büyük katkıda bulunacaktır. Bu konuyu İlk “Cumartesi Buluşmaları” nın konuğu olan Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a açmış, desteğini almıştık. Daha sonra Sayın valimizi ziyaret ederek, projemizi sunmuş, kendilerinin de bu konuda her türlü desteğini almış bulunmaktayız.” İfadesini kullandı.
Vali Yavuz “Yerel basın gücünü halkla iç içe olmasından alıyor”
Uşak’ın Gelişmişlikte ve kalkınmada Türkiye sıralamasında 25. Olduğunu belirten Vali Yavuz, “Bunu ben söylemiyorum. Rakamlar söylüyor. Ancak, hemşerilerimiz, Afyon’a Kütahya’ya öykünüyor. Uşak’taki olumsuzlukları ön plana çıkarmak yerine güzellikleri ön plana çıkarmalıyız. Tüm samimiyetimle söylüyorum; Uşak benim yerleşebileceğim ve yaşayabileceğim güzellikte bir kenttir” değerlendirmesinde bulundu.
Vali Seddar Yavuz da yerel basının önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Yerel basınımızın çalışanları gerçekten büyük bir özveri ve sınırlı imkanlarla faaliyet gösteriyorlar. Buna rağmen çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yürütüyorlar. Bu samimiyet ve halka yakın oluşları yerel basını, Anadolu basınını gerçekten daha büyük kılıyor. Asıl olan ve öncelikli olan içinde yaşadığınız şehirdir, yereli görmezden gelerek ulusal ölçeğe ulaşamazsınız. Yerel nitelikli yayınlar, gazeteler, dergiler, radyo ve televizyonlar halkımızın haber alma hakkını sağlamalarıyla birlikte kültür ve medeniyetimizin de zenginliğini ifade etmesi açısından ayrı bir öneme sahipler. Yerel basının bir araya gelerek oluşturduğu sivil toplum teşkilatları, derneklerin gazetecilik mesleğinin daha vasıflı hale gelmesine de imkân sağlayacağına inanıyorum. Mülki idare olarak, Uşak Valiliği olarak halkımızın haber alma hakkının sağlanması konusunda, olabildiğince şeffaf, kapılarımız da hem halkımıza hem de basın mensuplarına ardına kadar açıktır. Uşak Gazeteciler Derneğinin nazik davetiyle bir araya geldik, ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduk, gazeteci arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini dinledik, fikir alışverişinde bulunduk. Bu vesileyle basın mensuplarına çalışmalarına başarılar diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!