Trabzon Botanik’de sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Trabzon Botanik’de sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 17:22

Trabzon Botanik’de sona doğru

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak olan Trabzon Botanik projesinde çalışmalar sürüyor.

Çamoba Mahallesi’nde 103 dönümlük alan proje kapsamında Trabzon Botanik’e dönüştürülürken dev yatırım Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. 8 milyon lira maliyetle inşa edilmekte olan Trabzon Botanik’te inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, gelecek bahar döneminden itibaren dünyanın çeşitli yerlerinden getirilecek olan ağaç ve bitki türlerinin dikimlerinin de yapılması planlanıyor.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRÜYOR

Proje hakkında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un marka değerine çok olumlu katkılar sunacak dev bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, çalışmaların ise büyük titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Projeyle aynı zamanda bir yaşam alanı da oluşacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik’te, farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi de bulunacak. Alanda ayrıca restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları da yer alacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!