Trabzon'da sağlık ve spor turizmi çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda sağlık ve spor turizmi çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2021 11:51

Trabzon'da sağlık ve spor turizmi çalıştayı

Haberin Devamı

Selay SAYKAL/TRABZON(DHA) - TRABZON’da, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD) tarafından ‘Sağlık ve Spor Turizmi’ çalıştayı düzenlendi. Bölgede hizmet veren çok sayıda sağlık kuruluşu, doktor, turizm ve spor paydaşlarının bir araya geldiği çalıştayda, son yılların turizm trendlerinden biri olan sağlık ve spor turizmine yönelik uzun vadeli çalışmalar ele alındı.

Turizmde son yıllarda tercih edilen alanlardan olan sağlık ve spor turizmi konusunda Trabzon’da çalıştay düzenlendi. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD) organizasyonuyla yapılan ‘Sağlık ve Spor Turizmi’ çalıştayına, bölgede hizmet veren sağlık, turizm ve sportif alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

'CİDDİ POTANSİYEL VAR'

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, koronavirüs salgınından sonra Türkiye’de sağlık kuruluşlarının sağlık turizmine ilgi duyduğunu söyledi. Yılmaz, “Bizim sivil toplum örgütü olarak görevimiz kamu kurumları ve özel sektörle ilgili gelişmeleri takip etmek ve ettirmek. O nedenle böyle bir çalıştay düzenleyerek tüm paydaşları fikir alışverişi ve iş birliği için buluşturduk” dedi.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hamit Kuk, "Doğu Karadeniz hem sağlık hem spor turizmi açısından oldukça yeterli potansiyeli var. Zaten Doğu Karadeniz’e Ortadoğu’dan gelen ciddi bir potansiyel var. Burada yeterli çalışma ve tanıtımlar yapılırsa insanlar Ortadoğu’dan Karadeniz’e sadece doğası ve yeşili için değil, şifa bulmak için de buraya gelip tedavi olmak için yeterli olanakları bulacaktır” diye konuştu.  

'TRABZON İLK 10'DA'

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Derneği Kurucu Başkanı ve Global Sağlık Turizmi Onursal Başkanı Emin Çakmak da, bölgenin sağlık turizminde ciddi potansiyeli olduğunu söyleyerek, “Gelen hastaların iller bazında sıralamasında Trabzon ilk 10 sıra içerisinde. Biraz daha pazarlama ve tanıtıma ağırlık verilirse, ilk 5’e girebilecek potansiyeli var. Bu da demektir ki, ülke ekonomisine 2 milyar dolar sağlık ve spor turizmine katkı yapabilecek potansiyele sahip. Sağlık turizmi için gelen hastalar daha sakin ve dingi şehirler arzu ediyorlar. İstanbul’un yoğun trafiği, kalabalık ortamından daha rahat, havası temiz, doğası güzel, tedavi sonrası psikolojik olarak da geçirdiği tedavi sürecinde daha güzel ortamlarda, daha yoğun olmayan, trafiği olmayan bölgelerde dinlenmeyi ve sağlığına kavuşmayı arzu ediyor. Trabzon aslında çok dingin, sakin bir şehir. Hem nüfus açısından hem yaylaları, doğal kampları, Uzungöl gibi çok önemli bir lokasyon bir tarafta, diğer tarafta sınır ilimizde Rize İkizdere’de bir termal tesisimiz var. Burada tedavisini, ameliyatını olduktan sonra 10-15 gün, 1 ay termal tesisimizde dinlenebilecek, kendisini yenileyebilecek konum ve koşullar var aslında. Çok özellikli koşullar bunlar. Hastaların da aradığı ve arzu ettiği koşullar. Bu koşulların hepsi aslında. Trabzon’daki aktörlerin bu bilinçle uluslar arası pazara açılıp tanıtım yapmaları gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!