Vali Balcı: Bizim Tokat'ta bir numaralı işimiz tarım

Güncelleme Tarihi:

Vali Balcı: Bizim Tokatta bir numaralı işimiz tarım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 14:59

Vali Balcı: Bizim Tokat'ta bir numaralı işimiz tarım

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta "Çilek Tesislerinin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla gününde çilek fidesi dikildi. Törene katılan Tokat Valisi Ozan Balcı, hedeflerinin 2 bin dönüm çilek dikimi olduğunu söyledi. 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla gününde merkeze bağlı Gümenek köyünde  "Çilek Tesislerinin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında çilek dikimi yapıldı. Programa Tokat Valisi Ozan Balcı,  İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, TKDK İl Müdürü Fevzi Çiçek, DSİ İl Müdürü Ali Çetinkaya, OKTAM Müdürü Ahmet Boz, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen ile kurum temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı. Gümenek’te düzenlenen tarla gününde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, İl Özel İdaresi bütçe imkanlarından 1 milyon lira kaynak kullanılarak gerçekleştirilen proje ile daha önce 120 dekar alanda yapılan çilek üretiminin il genelinde yaklaşık iki katına çıktığını söyledi. 205 dekar alanda çilek tesisinin kurulduğu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, il genelinde bulunan bin 200 dekar sera alanının yüzde 25’i olan 300 dekara yakın kısmının bulunduğu Gümenek’inseracılık ile öne çıktığını ve burada 18 kişide 20 dekara yakın alanda çilek tesisi kurulduğunu söyledi. 
Vali Ozan Balcı, 'Çilek Tarımının Yaygınlaştırılması' projesini çok önemsediğini belirterek, 2019 yılında 250 dönüm, bu sene ise 400 dönüm çilek dikildiğini, hedefin 2 bin dönüm çilek dikimi olduğunu kaydetti. Uygulanan projelerle 2023 yılı sonunda en az 10 bin kişiye kalıcı istihdam sağlanacağını ifade eden Vali Balcı,  "Biz Tokat’ı hem dağıyla taşıyla, hem ovasıyla vadisiyle, hem deresiyle, nehriyle, hem şarkılarıyla türküleriyle onun da ötesinde insanıyla seviyoruz. Amacımız insanlarımıza yardımcı olmak. Tokat tarım memleketi ve inşallah tarımın başkenti olacak. Tokat'ın ürünleri dünyaya ihraç edilecek. İhracatın ve tarımsal sanayinin de merkezi olacak. Buna canı gönülden inanıyorum. Bizim Tokat'ta bir numaralı işimiz tarım" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!