Tokat'ta 'Kurban paylaşmak demektir' kampanyası 

Güncelleme Tarihi:

Tokatta Kurban paylaşmak demektir kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2020 16:59

Tokat'ta 'Kurban paylaşmak demektir' kampanyası 

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla 'Kurban Paylaşmak Demektir' kampanyasını başlattı. Başkan Eroğlu, küçükbaş kurbanının  bin Türk Lirası, büyükbaş kurban hissesinin ise  bin 100 lira olduğunu söyledi. 
Tokat Belediyesi'nin Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Eroğlu, kurban kesim noktaları, güvenlik önlemleri ve kurban bağışı ile ilgili açıklama yaptı.  Başkan Eroğlu, "Malumunuz Kurban Bayramı yaklaştı. 9  gün içerisinde inşallah Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Ben şimdiden tüm İslam aleminin ve değerli hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyorum. Her yıl yaptığımız gibi Tokat Belediyemiz olarak yine  bir kurban çalışmasının içerisindeyiz. Şu anda şehrimizin 2 noktasında stant açtık. Değerli Tokatlı hemşerilerimizin kurban bağışlarını makbuz eşliğinde almaktayız. Bizler Tokat Belediyesi olarak belediyemizin aşevi bünyesinde kurban çalışmaları yapıyoruz. Biz bir yıl boyunca bu kesilen kurbanlardan ihtiyaç sahibi insanlarımıza dağıtıyoruz. Küçükbaş hayvan bedeli bin liradır. İsterseniz bin 100 lira karşılığında ise büyükbaş hisseye girebiliyorsunuz. Ayrıca kurban paylarından isteyen vatandaşlarımız olursa 5 kilogram verebiliyoruz. Uygulamamız şu anda bu şekildedir" dedi. 

'İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARIN MUTFAKLARINA GİRECEK'

Tokat Belediyesi aşevinin 20 yıldır Tokat'ta hizmet verdiğinin altını çizen Başkan Eroğlu, "İhtiyaçlı insanlara yemek yapma konusunda, gerekse mutfak malzemeleri vermek konusunda çok yoğun bir faaliyet gösteren bir kuruluş. Bizler göreve geldiğimizde bununla birlikte sosyal market açarak hizmete geçirdik. Bizler kurbanları soğuk hava depomuzda bir yıl boyunca depoluyoruz. Bizler bu kurban etlerini aşevimiz de bir yıl boyunca sıcak yemeklerinde kullanıyoruz. Ayrıca kıyma yaparak sosyal marketimizde ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bu sayı ne kadar çok olursa, ne kadar fazla yardım olursa bizlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verebiliriz. Bizler de sizin sayenizde daha çok insana ulaşırız. Bu yardımlar Tokat'ta yaşayan, ihtiyaç sahibi insanların mutfaklarına girecek.  Aşevimiz de ihtiyaç sahibi kişilerin yemeklerine et olarak girecek. Şu ana kadar 345 yakın vatandaşımız bağışta bulundu" dedi.

'42 YERDE KURBAN KESİMİ YAPILACAK'

Tokat'ta 3 ayrı noktada kurban satışı yapıldığını kaydeden Başkan Eroğlu, "Hayvan pazarı Büyükbeybağı ve Sivas Caddesi  bölgemizde pazarlarımız kuruldu.  Vatandaşlarımız kurbanlarını ücret karşılığında belediyemiz mezbahanesinde kestirebilirler. Ayrıca 42 noktamızda aynı şekilde kesim yerleri belirledik. Vatandaşlarımızın burada kurbanlarını kesebilirler" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!