Tokat'ta 'Hayvanları koruyoruz' projesi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta Hayvanları koruyoruz projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 15:56

Tokat'ta 'Hayvanları koruyoruz' projesi

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta 'Hayvanları koruyoruz' projesi kapsamında 30 okul, hayvan barınağından hayvan sahiplendi.
Tokat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında il genelinde 30 okul, Tokat Belediyesi Hayvan Barınağı’nda bulunan sokak hayvanlarını sahiplendi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Tokat Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan Lessie ve Lussie isimli 2 köpeği sahiplenen Öğretmen Rukiye Sarıer Bumin Anaokulu’nu ziyaret ederek, okul yöneticileri ile görüştü. Ziyarette anasınıfı öğrencilerinin hayvan sevgisi temalı gösterilerini izleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, barınakta yeni sahiplerini bekleyen birçok köpeğin daha olduğunu söyledi.
Eroğlu, "Alanı müsait olan okullarımızda hem hayvanlarımızı çocuklarımızla bu anlamda münasebetlerini arttırmak, hem de hayvan sevgisini çocuk yaşta onlara aşılamak için yapılan bir projeydi. Tokat Belediyesi olarak hayvan barınağımız noktasında her türlü desteği de veriyoruz. Barınağımızda her türlü aşısı yapılmış, tedavisi yapılmış, barınmayı ve hemşehrilerimiz tarafından sahiplenmeyi bekleyen belli yaşlarda ve gruplarda köpeklerimiz var. Her zaman gelebilirler. Belli şartları var, o şartlara haiz olan hemşehrilerimize o hayvanlarımızı da sahiplendirebiliriz" dedi.
Çocuklarla hayvanları buluşturmadan önce veterinerlerin okullarda ön bilgilendirme dersleri verdiklerini söyleyen Tokat Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ise, "Tokat Belediyemizin hayvan barınağından öğrencilerimiz gidip dost edineceği hayvanları seçiyorlar. Endüstri Meslek Lisemizde de okullarımıza hayvan barınakları yapılıyor. Öğrencilerimiz hayvanları sahipleniyor. Hayvanları Koruyoruz projemize destek veren Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!