Tokat'ta gazi ve şehit yakınlarına 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' v erildi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta gazi ve şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı v erildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 15:52

Tokat'ta gazi ve şehit yakınlarına 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' v erildi

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen törenle 5 gazi ve 2 şehit ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verdi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Garnizon ve 48'inci Piyade Alay Komutanı Ayhan Ocak, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Vekili Vedat Türkmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törende, Şehit Kadir Yıldırım'ın babası Mahmut Yıldırım, şehit Bünyamin Duymaz'ın eşi Hatice Duymaz, Gazi Muhammed Çeçen, Gazi Sefa Dehşet, Gazi Nurullah Cici, Gazi Sadık Kucur, Gazi Raif Ay'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Ozan Balcı takdim etti. 
Vali Ozan Balcı, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreninde yaptığı konuşmada şehit yakınları ve gazilerin ülke ve milletin baş tacı olduğunu söyledi.
Balcı, "Şehitlerimiz, bizler sokakta caddede rahat yaşayalım, evimizde rahat yatalım, işimizde tarlada rahat çalışalım diye canlarını kanlarını seve seve bu topraklar için verdiler. Bizler bugün huzur ve refah içerisinde özgürce yaşıyorsak, bunu devlet olarak millet olarak şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar bizim kahramanlarımız. Bizi millet yapan değerlerimiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Onları her zaman önemsiyoruz. Dertleri derdimizdir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle biz bir bütünüz. Onları baş tacı etmek millet olmanın gereğidir. Onlara saygı ve ihtimam göstermek milleti millet yapan bir borç. Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımız adına devlet övünç madalyası ve beratını kahramanlıklarının, fedakarlıklarının nişanesi olarak devlet ve millet adına takdim ediyoruz. Her zaman yanınızdayız, yakınınızdayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!