Reşadiye şehitleri törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Reşadiye şehitleri törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 15:52

Reşadiye şehitleri törenle anıldı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ın Reşadiye ilçesinde 9 yıl önce PKK'lı teröristlerin tarafından pusu kurularak şehit edilen 7 asker törenle anıldı.
7 Aralık 2009'da Reşadiye-Sazak grup köy yolu Kuruçeşme mevkisinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca askeri araca ateş açılması sonucunda araçta bulunan 1'u uzman çavuş 6'sı erden oluşan 7 asker şehit oldu. Bugün şehit askerler için bölgede yaptırılan Şehitlik Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Törene Reşadiye Kaymakamı Murat Mete, Tokat İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Birol Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Cemil Kılıç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehitler için dua edildi.
Reşadiye Kaymakamı Murat Mete, ''Bundan 9 yıl evvel şu an bulunmuş olduğumuz noktada 7 tane vatan evladımız, 7 tane kahraman askerimiz şehadet şerbetini içmiş, peygamberimize komşu olmaya nail olmuşlardır. Bugün kurum amirlerimiz, vatandaşlarımız ve çok kıymetli şehit ailelerimizle birlikte, şehitlerimizin her birinin manevi huzurunda onları anmak, yad etmek üzere bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti evvelinden bugüne çok sıkıntılı dönemlerden geçmiş, ancak yine kendi bağrından çıkarmış olduğu, bu şehitlerimiz gibi daha niceleri sayesinde beka sorununu her seferinde alt ederek ortadan kaldırmış ve ilelebet payidar kalacağını ispatlamıştır. Biz yeri geldiğinde şehadete güle oynaya gidebilen bir milletiz'' diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!