Lavanta ektiği tarlasını 4 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Lavanta ektiği tarlasını 4 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2021 12:09

Lavanta ektiği tarlasını 4 bin kişi ziyaret etti

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TURHAL (Tokat), (DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesinde yaşayan Cengiz Öz'ün sulama sorunu nedeni ile lavanta ektiği tarlasını geçen yıl yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etti. Özellikle fotoğraf çektirmek isteyenlere ücretsiz açık hava stüdyosu vazifesi gören tarlanın sahibi Öz, "Lavanta su istemeyen bir bitki. Bu nedenle tercih ettik. Buraya aynı zamanda ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek dekoratif objeler koyduk. Fotoğraf stüdyosuna dönüştü. Tarlamızı bir nevi turizme açmış olduk" dedi. 
Tokat'ta yaşayan iş insanı Cengiz Öz, Turhal ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ayranpınarı köyündeki 10 dönüm arazisine 5 yıl önce lavanta ektirdi. Sulama sorunu olan arazileri değerlendirmek için yapılan çalışma bölgede ilgi çekti. Öz, lavanta tarlasına olan ilgi artınca, yerleştirdiği aksesuarlarla alanı fotoğraf stüdyosu olarak vatandaşların kullanımına açtı. 2020 yılında 4 bin kişiyi ağırlayan lavanta tarlasını bu yıl 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 
Geçen yıl 4 bin kişinin fotoğraf stüdyosuna dönüşen lavanta tarlasına geldiğini ifade eden Cengiz Öz "Köylerde su istemeyen, tarım vasfını yetirmiş yerlerde sosyal bir proje başlattık. Hem köyümüze olan bir vefa borcumuzu ödeme şansı oldu, devamında da bahçemiz güzel bir şekilde renklendi. Son 2 yıldır da farklı boyutlara taşıdı bizi. İnsanlar geliyor bahçemize, biz de turizme açtık, objeler koyduk. Bahçemize geçen yıl 4 bin kişi geldi. Bu yıl ise 10 bin civarında beklentimiz var. Lavanta su istemeyen bir bitkidir. Dünyada şu an susuzluk ön planda, küresel ısınma devam ediyor. Bizim bu bölgelerde ise su zaten yok. Hem susuz alanda tarım yapmak anlamında vatandaşlarımıza da örnek olsun diye bunu yaptık" dedi.

'HUZUR VERİCİ BİR YER'
Kokusu ve rengiyle lavanta tarlasının huzur verici bir yer olduğunu belirten ziyaretçilerden İlker Kalyon ise "Buranın rengi, kokusu, verdiği huzur bizi çok güzel rahatlatıyor. Düzenli olarak buraya geliyoruz. Halkın teveccühü çok fazla. Burada hep beraber tadını çıkarıyoruz. Burada huzur buluyorum. 2 haftada 1 buraya geliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!