Başkan Karagöl'den esnafa destek mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karagölden esnafa destek mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 14:27

Başkan Karagöl'den esnafa destek mesajı

Haberin Devamı

İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) - TOKAT’ın Erbaa İlçe Belediyesi pandemi sürecinde yerel esnafa destek olmaya davet etti.
Erbaa’da hafta sonu yağlı geleneğine sahip çıkıp yerel esnafa destek olmak isteyen Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, pide salonuna giderek pazar yağlısı yaptırdı. Pide salonundaki ustalarla sohbet edip fırında pişen yağlı ve katmerleri çıkartan Başkan Karagöl, vatandaşlardan pandemi sürecinde esnafa destek olmalarını istedi.
Pandemi sürecinde esnafın büyük zorluklar yaşadığını belirten Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Bugün Erbaalı hemşerilerimiz gibi biz de pazar yağlısı yaptırmak için pide salonundayız. Herkes bilir hafta sonu Erbaa’da pazar günü herkes yağlı yaptırmaya çıkar. O anlamda bunun tanıtımı ve yerli esnafımıza destek amacıyla bugün buradayız. Erbaa’nın kültürü bu geçmişten bugüne. Onun dışında özellikle de pideyi kimse paylaşamıyor. Pide bizim diyorlar ama pide bizim de pidemiz. Erbaa pidesi. Özellikle bizim kimseye vermeyeceğimiz, kimsenin de bilmediği katmerimiz var. Cevizli, kaşarlı, patatesli, kavurmalı katmerimiz var. Bu Erbaa’nın en önemli lezzetlerinden bir tanesi. İnşallah bunu bütün Türkiye’deki, tüm Dünya’daki vatandaşlara  duyuracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!