Başkan Eroğlu: Sulusokak 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındırıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Eroğlu: Sulusokak 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2021 14:47

Başkan Eroğlu: Sulusokak 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındırıyor

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tarihi Sulusokak Kent Meydanı Projesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olduğunu belirterek, "Anadolu'nun güzel coğrafyası Tokat'ın göz bebeği Sulusokak bölgemiz, şehrimizin doğduğu ve buradan büyüdüğü, 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındıran en güzel mekânlarımızdan biridir. Tokat'a gitmek gerek" dedi. 
Tokat'ta 900 adımda 900 yıllık tarihi içerisinde barındıran Sulusokak Bölgesi'nde restorasyon ve düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile bölge turistlerin uğrak mekanlarından biri olmaya devam ediyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sulusokak bölgesinde esnafları ve vatandaşları ziyareti sırasında birçok turist kafilesiyle karşılaştı. Yerli ve yabancı birçok turist kafilesinin bölgeyi ziyaret ettiğini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, turistlerle tek tek görüşerek, Tokat'la ilgili görüşlerini dinledi.
Başkan Eroğlu "Anadolu'nun güzel coğrafyası Tokat'ın göz bebeği Sulusokak bölgemiz, şehrimizin doğduğu ve buradan büyüdüğü, 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındıran en güzel mekânlarımızdan biridir. Burası yerli ve yabancı turistler tarafından hayranlıkla ziyaret edilen, tarih kokan bir sokağımız. Anadolu'nun ilk Türk İslam Medresesinin yer aldığı, birçok caminin hanın ve sivil mimari eserin bulunduğu sokağımız da Belediyemiz Şehir Müzesi de yer alıyor. Bütüncül anlayışla birbirine bağlamak için Tarihi Sulusokak Meydanı Projemizi hayata geçirdik ve şuanda turistler yoğun ilgi gösteriyor. İnsanlarımızın dinlenip, fotoğraf çektireceği, tarihi eserleri temaşa edeceği bu meydan da; su fıskiyeleri, su havuzları ve kanalları yer alıyor. 1400-1500'lü yıllarda deve kervanları ile insanların ticaret yaptığını simgeleyen heykellerimiz hemen Şehir Müzemizin önünde yerini aldı. Yine 500 yıllık tarihi havuzumuzu da bu meydan da konuşlandırdık. Bu bölgemiz Tokat'ın turizmde cazibe merkezlerinden biri olmaya başladı. Bugün de bizler bölgeyi ziyaretimiz sırasında birçok yabancı turist kafileleriyle karşılaştık. Şehrimize hayranlıklarını ifade eden misafirlerimize teşekkür ederim. Sulusokak bölgesini ziyaret eden turistler, bol bol hatıra fotoğrafı çekerek, bölgenin ve Tokat'ın tanıtımına katkı sağlıyorlar. Bölge esnafımızda bölgede hareketliliğin başlamasından oldukça memnunlar. Bölgemizin Tokat'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Hz.Mevlana'nın 'Tokat'a gitmek gerek' sözü çerçevesinde bu güzellikleri görmek için herkesi Tokat'ımıza bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!