Tekirdağ'da 'çekçek' ile atık toplayanlara dronlu operasyon

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda çekçek ile atık toplayanlara dronlu operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 14:47

Tekirdağ'da 'çekçek' ile atık toplayanlara dronlu operasyon

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, halk arasında 'çekçek' diye tabir edilen araçla atık toplayan kişilere yönelik havadan dron destekli operasyon düzenleyerek, 30 araca ile geri dönüştürebilir atıklara el koydu.

Süleymanpaşa Beledilezi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında 'çekçek' diye tabir edilen araçlarda ruhsatsız olarak geri dönüştürülebilir atık toplayan kişilere yönelik havadan dron destekli operasyon düzenledi. Metruk binaya yönelik düzenlenen operasyonda  çoğunluğunu Afganistan uyruklu kişilerin kullandığı tespit edilen 30 araç ile geri dönüştürülebilir atıklarla dolu çok sayıda çuvala el koyuldu. 
Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, belediye tarafından titizlikle yürütülen Sıfır Atık uygulamasının önemine değinilerek, geri dönüştürülebilir atıkların çevreye zarar vermeden ekonomiye geri kazandırılmasının yanı sıra bu faaliyetleri yürüten işletmelerin de denetime tabi olduğu ve yönetmeliklere uygun şekilde geri dönüştürülebilir atıkların bertaraf edilmesi için kontroller gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaçak yollarla toplanan geri dönüşüm malzemelerine yönelik Süleymanpaşa'da denetimlerin devam edeceği ve kayıt dışı faaliyetlere izin verilmeyeceği vurgulandı.(DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!