Tekirdağ ve Kırklareli'nde Cumhuriyet yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ ve Kırklarelinde Cumhuriyet yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 12:04

Tekirdağ ve Kırklareli'nde Cumhuriyet yürüyüşü

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN-Vahit İŞBAŞARAN/TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,(DHA)- 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Tekirdağ ve Kırklareli'nde Cumhuriyet yürüyüşleri ve fener alayı düzenlendi.

Tekirdağ'daki Cumhuriyet yürüyüşü Tekira alışveriş merkezi önünden başlarken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, yürüyüş boyunca ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve fenerlerle Cumhuriyet Bayramı'nın coşku ve heyecanını yaşattı. Sahil Dolgu Alanı'na kadar süren Cumhuriyet Yürüyüşü'nde vatandaşlar, Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Yürüyüşün ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği etkinlikte sanatçı Buray sahne aldı. Yaklaşık 2 saat süren konsere vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Buray'ın seslendirdiği şarkılara eşlik eden vatandaşlar coşku dolu bir konser yaşadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Buray'a çiçek verdi. Buray'ı Tekirdağ'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

ÇORLU'DA FENER ALAYI

Tekirdağ'da Çorlu Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenledi. Atatürk Meydanı'nda başlayan fener alayına Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe başkanı Tolga Kerem Dönmezers ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanan kalabalığa Çorlu Belediyesi tarafından üzerinde Atatürk fotoğrafının bulunduğu bayrak dağıtıldı. Yaklaşık 3 kilometre yürüyüş Cumhuriyet parkında son buldu.

KIRKLARELİ'NDE CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kırklareli Valiliği, kentte yürüyüş düzenledi. Anıtpark önünden başlayarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda son bulan Cumhuriyet yürüyüşü boyunca Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar eşliğinde 7’den 70’e tüm vatandaşlar coşkuyla yürüdü. Cumhuriyet yürüyüşüne Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in yanı sıra AK Parti Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!