Tekirdağ’da Sendikalar Halil Öğretmen İçin Bir Oldu

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ’da Sendikalar Halil Öğretmen İçin Bir Oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 09:50

YALOVA VALİSİ SELİM CEBİROĞLU TARAFINDAN AZARLANDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN HALİL SERKAN ÖZ’ÜN (42) KALP KRİZİ SONUCU ÖLMESİ, TEKİRDAĞ’DA BAZI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz’ün (42) kalp krizi sonucu ölmesi, Tekirdağ’da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.
Tekirdağ Tuğlalı Parkta toplanan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi ve Aktif Eğitimciler Sendikası Tekirdağ Şubesi üyeleri ’Öğretmene Saygı Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz’ yazı pankartlar açtı.
Protestoda konuşma yapan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Üyesi Kamil Sarı, öğretmen Halil Serkan Öz’ün Eğitim-Sen üyesi olduğunu ifade ederek, "Bildiğiniz üzere geçen hafta Eğitim Sen’in aldığı kararı uygularken üyemiz Halil Serkan Öz, Yalova Valisi’nin hakaretlerine maruz kalmıştır. Valiyi protesto için düzenlenen ’Öğretmene saygı’ yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiştir. Ancak Yalova’daki anjiyo için gerekli ekipmanın bulunmaması nedeniyle Bursa’ya götürülmüş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak acımızın büyük olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Arkadaşımızın, meslektaşımızın, can yoldaşımızın acısıdır. Halil Serkan öğretmen artık bizlerle birlikte okul koridorlarında dolaşmayacak, öğrencilerin sesini duyamayacak, sorunlarını ve mutluluklarını öğretmenler odasında arkadaşlarına anlatmayacak, görev yaptığı lisede sınıfı boş kalacaktır. Yaşanan bu olay adeta bir cinayettir. Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakmak zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Acımızın büyük olduğunu biliyoruz ama bu acıyı bize yaşatanlardan hesap sormak için bekleyecek vaktimiz yok. Tüm eğitim ve bilim emekçileri, arkadaşlarımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından 27 Mart günü Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim-Sen’in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır" diye konuştu.
Protesto, Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi’nin açıklamasının ardından diğer sendikaların basın açıklaması yapması ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!