Süleymanpaşa'nın maskotu Duman'a özel hediye

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşanın maskotu Dumana özel hediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2020 12:32

Süleymanpaşa'nın maskotu Duman'a özel hediye

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Rumeli İskelesi'nde bulunan sıra dükkanlarda faaliyet gösteren, kadınların el emeği üretimlerini değerlendirebildikleri S.S. Paşa 59 Küçük Sanat Kooperatifi, kendi üretimleri olan ilk kedi minderini Süleymanpaşa Belediyesi'nin himayesindeki Duman isimli kediye hediye etti.

Süleymanpaşa Kent Konseyi bünyesinde kurulan ve belediyenin desteğiyle kadın girişimine önayak olan S.S. Paşa 59 Küçük Sanat Kooperatifi, üretimlerine yaratıcı ürünlerle devam ediyor. Kooperatif üyesi kadınlar, kedi ve köpek gibi ev hayvanları için kişiye özel minder tasarımlarını görücüye çıkardı. İlk üretilen minder ise Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası'nda yaşayan Duman isimli kediye hediye edildi. Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'i makamında ziyaret ederek Duman'ın adının ve Süleymanpaşa Belediyesi logosunun yer aldığı minderi Yüksel'e takdim etti.

Konsey Başkanı Güngör'e ziyareti ve hediyesi için teşekkür eden Belediye Başkanı Yüksel, "Süleymanpaşalı kadın girişimcilerimizden Duman'a hediye geldi. Rumeli iskelemizdeki sıra dükkanlarda faaliyet gösteren kooperatifimizin, kadın girişimcileri tarafından üretilerek satışa sunulacak kedi minderlerinin ilki, belediyemizin sevimli maskotu Duman için hazırlandı. Süleymanpaşa Kent Konseyi başkanımız Beste Emre Güngör'ün hediyesine ve minderin hazırlanmasında emeği geçen hanım kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Güngör, tasarımından üretimine tamamen kendi ürettikleri minderler için bütün hayvanseverleri Rumeli İskelesi girişindeki kooperatife ait satış mağazasına beklediklerini dile getirdi.

KADINLAR ÜRETİYOR, KOOPERATİF EKONOMİYE KAZANDIRIYOR
Süleymanpaşa'da yaşayan kadınların el emeği eserlerini, ev yapımı gıda ürünlerini ekonomiye kazandırarak ek gelir elde etmelerini sağlamayı amaçlayan S.S. Paşa 59 Küçük Sanat Kooperatifi dükkanları ilk günden bu yana Rumeli İskelesi'ni ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı olmuştu. Kooperatife ait dükkanlarda el dokumaları, yağlı boya tablolar, tezhip çalışmaları, hediyelik eşyalar, ev yapımı doğal gıda ürünleri gibi kadın emeği ile üretilen ürünler teşhir edilerek satışı gerçekleştiriliyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!