Süleymanpaşa Belediyesi, 'tam kapanma'da seracıların ürünlerini alacak

Güncelleme Tarihi:

Süleymanpaşa Belediyesi, tam kapanmada seracıların ürünlerini alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 14:14

Süleymanpaşa Belediyesi, 'tam kapanma'da seracıların ürünlerini alacak

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, tam kapanmada seracıların ürünlerini öncelikli olarak alıp, belediye aşevi bünyesinde değerlendirecek.

Koronavirüs salgını ile mücadele ile ilgili açıklanan yeni tedbirler kapsamında; 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacak. Tam kapanma kararları uyarınca bu tarihler arasında sokağa çıkma kısıtlaması yürürlükte olacak.
Süleymanpaşa'da seracılıktan geçimini sağlayan çiftçilerin taze ürünlerinin bu süreçte ellerinde kalmaması için, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel devreye girdi. Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanvekili Şerif Baykut ve üreticilerden oluşan beraberindeki heyetle toplantı gerçekleştiren Başkan Yüksel, çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi için belediye olarak gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; Süleymanpaşa'da seralarında marul, taze soğan, maydanoz gibi yaş sebze ve fide üretimi yapan çiftçilerin ürünleri, öncelikli olarak Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi bünyesinde değerlendirilecek. Ürünler, aşevi dışında ceza infaz kurumları ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastanelere de ulaştırılacak. Ayrıca belirtilen tarihler arasında faaliyetlerine devam edecek olan marketlere pazarlanması sağlanacak.

YÜKSEL: ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanvekili Şerif Baykut, konuyla yakından ilgilenerek üreticilerin muhtemel mağduriyetlerinin önüne geçen Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'e teşekkür etti. Başkan Yüksel, "Süleymanpaşa'mızda geçimini seracılıktan sağlayan çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin, tam kapanma sürecinde zayi olmaması için Süleymanpaşa Belediye aşevimizde, Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı şehir hastanemizde ve Tekirdağ adliyemize bağlı ceza infaz kurumlarında kullanılmak üzere, değerlendirilmesi ile ilgili üreticilerimizle bir araya geldik. Önümüzdeki günlerde detayları paylaşacağız. Sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!