Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Şarköyün düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 14:45

Şarköy'ün düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

 

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Şarköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamalar, Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Alpay Var'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalarda, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Başkan Var, 17 Kasım'ın Şarköy için inancın, kararlılığın, azmin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık yolunda kenetlenmenin tarihi olduğunu söyledi. Var, şöyle konuştu:

 "Kurtuluş umudun, fedakarlığın, kararlılığın ve birlik olmanın adıdır. Kurtuluş karanlığı aydınlığa, karamsarlığı umuda dönüştürmenin destanıdır. Tarihi boyunca esareti kabul etmeyen ve etmeyecek olan yüce Türk milleti Ata'sına inanmış ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ' Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Halkımız vatanın bölünmez bütünlüğü ve özgürlüğü için canını hiçe sayarak işgal kuvvetlerine karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bu mücadelede vatanı için şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan atalarımızın evlatları olarak tüm imkansızlıklara rağmen verilen mücadele ve gösterilen fedakarlığın bilinci içindeyiz. Her karışında şehit kanı bulunan bu güzel vatanı korumak ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak bizlere düşen en önemli görevdir. Bizler olduğumuz sürece Ata'mızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü ve özgürlüğü bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ilçemizin kurtuluşunun 99'uncu yıldönümünü kutluyorum."

Kutlamalara, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılnçkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Jandarma Komutanı Hasan Doğan, Emniyet Müdürü Erdal Akkoyun, daire amirleri, gaziler ,öğrenciler vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri katıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!