MÜSİAD Başkanı Doğan: Projeler tek tek gerçekleşiyor

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Başkanı Doğan: Projeler tek tek gerçekleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2021 16:09

MÜSİAD Başkanı Doğan: Projeler tek tek gerçekleşiyor

Haberin Devamı

 

Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ,(DHA)- MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Ramazan Doğan, derneğin ortaya koyduğu projelerin pilot bölge olarak seçilen Tekirdağ'da tek tek gerçeleştiğini söyledi,

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan,Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Bartın Valisi Sinan Güler, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve MÜSİAD Bartın Başkanı Muhammet Aksoy, MÜSİAD Sanayi Bölgeleri ve Yerleşkeleri Komitesi Başkanı Dr. Oktay Dede'yi Tekirdağ Müsiad Kooperatifi'nde (TEKMÜSKOOP) ağırladı. Çalışmaları hakkında konuklarına bilgi veren Doğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en yaygın, en örgütlü ve en etkin sermaye platformu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ortaya koyduğu pilot proje olarak Tekirdağ'da gerçekleştiriyor. TEKMÜSKOOP projesinde,  üretim alanları ve imkanları kısıtlı olan küçük sanayi sitesi üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Bu amacıyla 81 ilde 'Orta Ölçekli Sanayi Siteleri' kurmayı hedefliyoruz.Yapılması planlanan projeler, sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500, 1000, 1500  ve 2000 metrekare olacak şekilde tasarlanıyor.Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkanı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!