Tekirdağ'dan İdlib'e 7 TIR yardım gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağdan İdlibe 7 TIR yardım gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2020 19:41

Tekirdağ'dan İdlib'e 7 TIR yardım gönderildi

Haberin Devamı

Şafak TAŞOYAR/MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde iş insanı Yaşar Kaptan Çebi'nin 4 olmak üzere toplanan 7 TIR yardım İdlib'e uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öncülüğünde başlatılan 'Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız' kampanyası kapsamında Tekirdağ'da iş insanı Yaşar Kaptan Çebi'nin 4 TIR ve sivil toplum örgütlerinin 3 TIR olmak üzere topladığı 7 TIR yardım, İdlib'e uğurlandı.

Uğurlama etkinliğini katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İdlib'e yardım TIR'larını gönderdiklerini belirterek, "İdlip'de yerlerinden, yurtlarından olan pek çok insan çadırlarda yaşamak mecburiyetindeler. O da bulabilirlerse. Buradaki soğuk hava orada da var. Kar içerisinde, çamur içerisinde kalıyorlar. Günlük ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar var. Onun için Cumhurbaşkanlığımız tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Bizlerden de bu konuda neler yapabileceğimiz hakkında bilgi istenildi. Buradaki yardım TIR'larının başlangıcı Yaşar Kaptan Çebi tarafından yapıldı. Çebi dedi ki 'Benim 100 ton buğdayım var'. Yaşar Kaptan Çebi, bunu da masraf olmasın diye 100 ton buğdayı buğday unu haline getirdi. Eksik olmasınlar. Üstüne 200 litrede zeytin yağı aldı ve 4 TIR yardım malzemesi hazırladı. Bununla birlikte Çerkezköy Kaymakamlığı 1 TIR kışlık malzeme hazırladı. Biz 2 TIR hazırladık. STK'lar sayesinde de 1 TIR daha göndereceğiz. Bugün 7 tane yardım TIR'ı gönderiyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah dualarımız kabul olur. Hem bereketli olsun hem de kazasız belasız yardım TIR'larımız yerlerine ulaşsın" diye konuştu.

Vali Aziz Yıldırım'nın konuşmasının ardından Marmara Ereğlisi müftüsü dua etti. Duaların ardından 7 insani yardım TIR'ı İdlib'e ulaştırılmak üzere yolcu edildi.

TIR'ların uğurlanmasına Vali Yıldırım, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin, iş insanı Yaşar Kaptan Çebi'nin yanı sıra protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri katıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!