Mahalleli imam evinin onarılmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mahalleli imam evinin onarılmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 14:04

Mahalleli imam evinin onarılmasını istiyor

Haberin Devamı

 


Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA) -TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesine bağlı Bağpınarı Mahallesi'nde yaşayanlar imam evi, köy kahvehanesi ve muhtarlık binasının bakımsız olduğunu belirterek, yetkililerden yapılmasını istedi.

Malkara'nın kısal Bağpınarı Mahallesi'nde bulunan imam evi, köy kahvehanesi ve muhtarlık binasının bakımsızlığı nedeniyle mahalleli yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Salih Azatı, "İmam evimiz tamirat istiyor. Ev yıkılmak üzere ilgilenen yok. Muhtarımıza söyledik oralı olmadı. Belediye başkanımız oralı olmadı. Burası acilen tamirat istiyor. Mahallemizin hocası birkaç gün sonra bu sebepten gidecek" dedi.

Mahalle sakinlerinden Şahin İşbiler, gerekli müracaatların yapıldığını ama kimsenin ilgilenmediğini ifade ederek, "İmamımızın kaldığı yer neredeyse yıkılmak üzere. Bu lojmanla alakalı kimse ilgilenmedi. Öyle duruyor. Şimdi buradan imam gitse mahallemize bir daha imam da gelmez.  Gerekli yerlere müracaat etsiysek bile ilgilenen olmadı. Bizim muhtarlığın çatısı çürük. Ne bacası kaldı. Ne kiremidi kaldı. Hiç bir şey kalmadı. Yağan yağmur muhtarlık binasının içine giriyor ordan da muhtarlık binasının altında bulunan köy kahvesine iniyor. Dışarda yağmur duruyor. İçerde yağmur durmuyor. Biz bu sıkıntıyı geçen yıldan buyana söylüyoruz defalarca söylememize rağmen kimsenin hiç bir şey yaptığı yok. Kimse ilgilenmiyor. Biz vatandaşlar olarak bu durumdan şikayetçiyiz" dedi.

Bağpınarı Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya ise köylülerin bu tür şikayetleri kendisine bildirmediğini söyledi. Kaya, "Ben olayım farkındayım. Ben belediye dilekçemi ilettim. Bununla ilgili belediyeden bir çalışma bekliyorum en kısa zamanda. Çalışmanın en kısa zamanda olacağına inanıyorum. İmam evinden hiçbir bilgim yok. Bununla ilgili imam bana hiç şikayette bulunmadı ama yapılması gereken onarımları varsa sonuna kadar arkasındayım. Hep birlikte sorunları el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!