Çorlu'da bu yıl 2 hastanın organları bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

Çorluda bu yıl 2 hastanın organları bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 13:46

Çorlu'da bu yıl 2 hastanın organları bağışlandı

Haberin Devamı

 

Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi  Doç.Dr. Mustafa Doğan, bu yıl içinde beyin ölümü gerçekleşen sadece 2 hastanın organlarının bağışlandığını belirterek, vatandaşlardan organ bağışında bulunmalarını istedi. 

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Mustafa Doğan, bu yıl içinde hastanelerinde tedavi gören 8 hastanın beyin ölümü gerçekleştiğini söyledi. Bu hastaların yakınlarıyla organlarını bağışlamaları konusunda görüşme yaptıklarını belirten Doğan, sadece 2 hastanın yakınlarının organ bağışında bulunduğunu kaydetti. Bu kişilerden alınan 2 böbrek ve 1 akciğerin başka hastalara umut olduğunu ifade eden Doğan, "2021 yılında yoğun bakımda tedavi görmekte olan hastaların 8 tanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Biz bu 8 hastanın  yakınlarıyla organ bağışı konusunda görüşme yaptık. Yalnızca bunlardan 2 tanesini ikna edebildik. İki kişi diğer hastaların vücudunda  hayat bulmak üzere bağışladı. Eğer beyin ölümü gerçekleşme riski var ise  ya da gerçekleşmiş ise  biz hasta yakınlarıyla organ nakli  mutlak suretle görüşme gerçekleştiriyoruz. Hastanemizde de bununla ilgili olarak kurulmuş bir ekibimiz mevcuttur" dedi.

Vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Doğan, "Başka insanlara hayat vermek için organ bağışına önem vermeliyiz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!