Çerkezköy'ün yıldızları ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Çerkezköyün yıldızları ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 16:46

Çerkezköy'ün yıldızları ödüllendirildi

Haberin Devamı

ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesi Belediye Başkanı Vahap Akay, ulusal ve uluslararası platformlarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirildi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, başarılı öğrencilerin ödüllerdirildi 'Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor'  programına Kaymakamı A. Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ile Belediye Başkanı Vahap Akay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Katılımlarından dolayı öğrenci ailelerine ve davetlilere teşekkür eden Kaymakam Abban, okul yerleri konusunda her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay'a da katkıları için teşekkür etti.

NÜFUS ARTIŞINA PARALEL BİR EĞİTİM HAMLESİNE İHTİYAÇ VAR
Çerkezköy'ün eğitim alanında son bir buçuk yılda büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Başkan Akay, "Geçen yıl burada anlatılan yatırımların bugün teker teker ortaya çıkmasının Çerkezköy'e, çocuklarımıza ne kadar fayda sağladığını mutlulukla izliyoruz. Nüfusu her geçen gün artan, bölgenin çekim alanı bir kentte yaşıyoruz. 4 yıl evvel Çerkezköy'ün nüfus tabelasında 112 bin yazıyordu. 2017 sayımında nüfus 158 bin oldu. 2018 yılında nüfus yaklaşık 170 bini bulacak. Yani yaklaşık yüzde 9 büyümeyle Çerkezköy bölgenin en fazla göç alan bölgelerinden birisidir. Dolayısıyla bu nüfus artışına göre bir eğitim hamlesine ihtiyaç vardır" dedi.

SINIF MEVCUTLARI 55'LERDEN 30'LARA DÜŞTÜ
Çerkezköy'ün her geçen gün nüfusu ve buna paralel olarak derslik ihtiyacı artan bir bölge olduğuna vurgu yapan Akay, "Çerkezköy'de ikili eğitimden üçlü eğitime doğru ilerleyen bir manzara yaşanıyordu. Ancak yaklaşık 1 yıl Kaymakamımız Atilla Selami Abban'ın göreve gelmesinden bugüne Çerkezköy'de bir eğitim hamlesi fiilen başlamıştır. Bütün kurumlarıyla, hayırseverleriyle, organize sanayi bölgesiyle, ticaret odasıyla, belediyesiyle, vatandaşıyla, bakanlıklarıyla, müdürlükleriyle, bir eğitim hamlesinin organizasyonu tamamlamış ve Çerkezköy bugünlere gelmiştir. Bir imece usulüyle Çerkezköy eğitim hamlesini gerçekleştirmiştir. Tekli öğretimin kapısını açmıştır. Sınıf mevcutlarının 55'leri bulduğu zamanlardan 30'lara düştüğü zamanlara geldik. Bu sayede daha kaliteli eğitimin Çerkezköy'ün çocuklarına yaşatılmasında öncü olundu" dedi 


Programda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilip, müzik dinletileri ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!