Açılan kahvehanelerde ilk çaylar Süleymanpaşa Belediyesi'nden

Güncelleme Tarihi:

Açılan kahvehanelerde ilk çaylar Süleymanpaşa Belediyesinden
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2021 18:46

Açılan kahvehanelerde ilk çaylar Süleymanpaşa Belediyesi'nden

Haberin Devamı


TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Merkez Süleymanpaşa ilçe Belediyesi, salgınla mücadelede il bazlı kontrollü yeni döneme geçiş itibarıyla uzun süredir kapalı olan kahvehane ve çay ocaklarının yeniden açılmasına karar verilmesinin ardından bu işletmelere paket çay ve şeker desteği vermeye başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi bir yıldır Türkiye'de de hayatı olumsuz etkileyen Korona virüsü salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirler, özellikle ekonomik hayata ciddi darbe vururken, birçok işletmenin de salgın tedbirleri dolayısıyla faaliyetlerine ara verilmişti. Kahvehane, çay ocağı ve kafeteryalar gibi sosyal alan kabul edilen işletmeler de bu kapsamda geçici olarak kapatılmıştı.

Tekirdağ Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar'ı ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, odaya bağlı yaklaşık 450 kahvehane ve çay ocağına, işletme başına 6 kilo çay ve 4 kilo sargılı küp şekerden oluşan destek paketini sembolik olarak takdim etti.

450 İŞLETMEYE ÇAY VE ŞEKER DESTEĞİ

Salgın süresince Süleymanpaşa Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini ve özellikle zor durumda kalan esnafa yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel, kahvehanelere de destek vermek amacıyla odaya bağlı işletmelere belediye ekipleri tarafından dağıtımların başlatıldığını ifade etti. Yüksel, odaya bağlı 450 işletmeye, 6 kilo çay ve 4 kilo sargılı küp şeker ile destek olduklarını açıkladı. Başkan Yüksel'e destekleri için teşekkür eden Oda Başkanı Bayar, salgının başladığı günden bu yana kapalı olan kahvehanelerin çok zor durumda olduklarını hatırlatarak, Süleymanpaşa Belediyesinin verdiği çay ve şeker desteğinin maddi anlamından daha büyük bir manevi değeri olduğunun altını çizdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!