Zara'da, 'Bir kap mutluluk' projesiyle doğaya yem bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Zarada, Bir kap mutluluk projesiyle doğaya yem bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 13:46

Zara'da, 'Bir kap mutluluk' projesiyle doğaya yem bırakıldı

Haberin Devamı

Yasin KIRAS/ZARA (Sivas), (DHA)- ZARA Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Bir kap mutluluk projesi' kapsamında doğaya yem ve yiyecek bırakıldı.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte Zara Kaymakamlığı öncülüğünde 'Bir kap mutluluk projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk etapta kermes düzenlenerek gelirleri ile doğada yaşamını devam ettiren sokak hayvanları için yem ve yiyecek alındı. Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Ortaokulu ve  Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle beraber okul çıkışında doğaya yem ve yiyecek bıraktı. Kaymakam Sayın daha sonra Zara Çok Programlı Anadolu Lisesi atölyesinde yapımı devam eden hayvan barınaklarını yerinde inceledi.
Program hakkında bilgiler veren Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, "Geçtiğimiz günlerde Zara Kaymakamlığımız ve Zara Anadolu Lisesi işbirliği ile 'Bir kap mutluluk' projesi kapsamında kermes düzenledik. Kermesten elde edilen gelirlerle sokak hayvanları için yem ve barınak için malzeme alındı. Bugün de alınan bu yemleri öğrencilerimizle birlikte doğaya bıraktık. Sevgi paylaştıkça çoğalır. Öğrencilerimizin gözlerindeki mutluluğu görmek bizleri çok mutlu etti. Kendileri küçük gönülleri büyük olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize projemize destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Zara Anadolu Lisesinde yapımı devam eden hayvan barınakları da kısa sürede tamamlanacak. Yapımı biter bitmez o barınakları da ilçemizdeki çeşitli noktalara yerleştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!