STSO'dan hızlı tren çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

STSOdan hızlı tren çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2021 11:22

STSO'dan hızlı tren çalıştayı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay düzenleyecek.
Türkiye’de Yüksek Hızlı Tren’in ulaştığı iller arasında ilk kez düzenlenecek olan Çalıştay’da turizm, sanayi, hizmet sektörü ve eğitim alanlarına sağlayacağı olumlu kazanımlar ele alınacak.
Çalıştay’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan yardımcıları, YHT’nin Sivas’a gelmesinde ciddi katkıları olan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Vali Salih Ayhan, milletvekilleri, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, Üniversite rektörleri ve akademisyenler, çevre iller ve YHT’nin hizmete girdiği illerin Oda Başkanları, STK Temsilcileri, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Sivas’ın kanaat önderleri, ilgili sektörlerin temsilcileri ve gazeteciler davet edildi.
Sivas’ın YHT’ye hazır olup olmadığı, ilde ne gibi değişimler yaşanacağı, fikir ve önerilerin ele alınacağı Çalıştay’da önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak.  
Turizm alanında geliştirdiği projelerle sayısız ödül kazanan Dr. Cem Kınay, gazeteci-yazar ve gezgin Fatih Türkmenoğlu ile dünyanın en iyi 10 şefi arasında gösterilen Ebru Baybara Demir düzenlenecek olan panelde katılımcılara tecrübeleri ile katkı sağlayacak.
Yüksek Hızlı Tren Çalıştay’ının 16 Mart 2021 Salı günü gerçekleştirileceğini belirten STSO Başkanı Mustafa Eken, "Tüm paydaşların yer alacağı geniş katılımlı bir çalıştay olacak" dedi.
Eken, ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ Çalıştay’ının önemine dikkat çekerek, “Yüksek hızlı tren, Sivas için büyük bir kazanç. Gelişen ve büyümeye devam eden Sivas, hızlı tren ile daha da ivme yakalayacak. Yüksek Hızlı Tren hattının Ankara-Sivas arasının açılmasıyla bölgenin hızlı bir şekilde gelişeceği ve bölge insanın hayatının değişeceğini biliyoruz. İstanbul’daki bir kişi 4 saatte Sivas’a gelebilecek. Ankara’ya 2 saatte gidilebilecek. Sivas’a yılda 2 milyon gurbetteki hemşehrimiz geliyor. 800 Bin civarında turist geliyor. Bu sayı hızlı trenin gelmesiyle 5 milyona ulaşacak diye tahmin ediyoruz. Turizm gelirlerinde büyük artış sağlanacak. Tabii burada şehrimizi ve turizm alanlarımızı bu duruma göre hazırlamamız gerekecek. Bunların gerçekleşebilmesi için YHT’nin ilimize ekonomik ve tanıtım açısından katkılarının olması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamız gerekiyor. Eksiklikler varsa tespit edip çözüm önerilerini oluşturmamız gerekiyor. Seferler başlamadan biz şehrimizi her anlamda hazır hale getirmeliyiz. Esnaflarımızdan, kurumlarımıza ve STK’larımıza kadar herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu nedenle Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. YHT test sürüşlerine başladı. Sivas YHT Gar’ına kadar geliyor. Halkımız YHT’nin geldiğini gördü ve sabırsızlıkla faaliyete geçmesini bekliyor. Bizde STSO olarak Yüksek hızlı trene Sivas’ı hazırlamak için Hızlı Tren seferlerinin başladığı illerimizle de koordineli olarak bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda sağlıktan, sanayiye, ticaretten eğitime kadar bir çok alanda yol haritası belirleyeceğiz. Şehir içi ulaşımdan, sağlık kuruluşlarımıza, lokantalarımız, otellerimiz, turizm alanlarımız, ilçelerimiz gibi geniş bir alanda mevcut hizmetlerimizi ele alacağız ve varsa eksiklikler bunların giderilmesi için çalışma başlatacağız. Çalıştay’ımızın sonuçlarını bir kitapçıkta toplayacağız ve ilgili yerlere dağıtacağız. ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk – Hızlı Tren’ Çalıştay’ının şehrimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!