STSO Başkanı Eken: İstihdam için yatırıma devam edeceğim

Güncelleme Tarihi:

STSO Başkanı Eken: İstihdam için yatırıma devam edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 10:55

STSO Başkanı Eken: İstihdam için yatırıma devam edeceğim

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan STSO Başkanı Mustafa Eken, ''İstihdam sağlamak adına şehirdeki yatırımlarıma devam edeceğim'' dedi.
STSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Nisan-Mayıs ayı Meclis Toplantısının karar özetlerini okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Dilek temenniler kısmında söz alan ve önerge veren Meclis Üyesi Zeki Özdemir, Mustafa Eken tarafından kurulan şirketlerin seçim hazırlığı için mi kuruldu, ayrıca TOBB ve hükümetin verdiği kredi desteklerinden yararlanıp yararlanmadığını sordu.
STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Salgın sonrası başlayan normalleşme sürecine değinen Eken, "Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üyelerimizin yanındayız. Bu süreçte üyelerimize 100 bin adet ücretsiz maske temin ettik. 24 komite ile toplantı yaparak üyelerimizden gelen talepleri TOBB ve ilgili bakanlıklara ilettik. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye kenevir ekimi başta olmak üzere 4 maddeden oluşan taleplerimizi ilettik. Biz, üyelerimiz için çalışıyoruz. Lokanta ve kafelerimiz açıldı ziyaretlerine gittik ve dertlerini sıkıntılarını dinledik. İlgili kurumlarımızla paylaştık" dedi.    
STSO'nun artık çağın gereksinimlerine uygun altyapı ile hizmet verdiğini belirten Eken, "Odamızda üyelerimizin işlemlerinin yapıldığı bilgisayarları değiştirdik. Web sitemizi yeniledik. Mobil uygulamamız ile üyelerimiz cep telefonlarından hem çalışmalarımızı takip edebilecek, hem duyurulara bakacak hem de ödemelerini yapacak, oda kayıt belgelerini alabilecek. 2 yıllık faaliyetlerimizin yer aldığı dergimiz basım aşamasına geldi. Odamızın tanıtım filmi yapıldı yayınlandı. 24 aylık faaliyetlerimizin yer aldığı video çalışmamız tamamlandı. Odamızın en büyük eksiği olan kurumsal kimlik çalışmasını tamamladık. Biz, üyelerimize ne iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.  
Eken kendisine yönelik sorulara da cevap vererek, "Öncelikle bu yapıyı bilen bir insan yeni kurulan şirketlerin kredilerden yararlanamayacağını bilmesi gerekir. Şirket açmak suç mu? Yatırım yapmak suç mu? İstihdam sağlamak suç mu?" dedi.

'İSTİHDAM İÇİN ŞİRKET AÇMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Başkan Eken, iş adamı ve tüccar olduğuna dikkat çekerek, şu şekilde konuştu:
"Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmak öyle kolay değildir. Tüccar olacaksın ki başkan olasın. Kurmuş olduğum şirketlerin hepsi kanunidir, maliyeden defter tasdikleri ve maliye kontrolleri yapılmıştır. Bunu burada basının önünde söyleyebiliyorsak Allah’a Şükür anlımız aktır. 3-4 tanesi de pandemi sürecine geldiği için adres değişiklikleri yapılacaktır. Ben size burada yapacağım işleri mi anlatacağım. Sizden izin mi alacağım, yatırım yapmak için size mi danışmamız gerekiyordu. Kanunsuz ise bu şirket nasıl onay almış, kanunsuz olan bir şeye neden vergi ödüyorum, kanunsuz olan bir yere neden para harcıyorum. Seçim içinse neden hepsini kendi grubumdan açmıyorum farklı sektörlerden açıyorum. Dilekçenizi verdiniz burada duruyor. Bu şirketler seçim için kurulmuşsa hepsi aynı grupta olur ve kendi grubumdan açar ve seçim için kullanırım. Ki üyelerimiz zaten ben çalışmıyorsam Sivas’a faydam yoksa beni seçmezler bizde saygı duyarız 5-10 tane oy ile bu işler olmaz 8 bin tane oy var.  Allah bana güç verdikçe Sivas’a değil 19, 39 şirket daha kuracağım ve istihdam sağlamak için de sonuna kadar mücadele edeceğim. Şirket kurmak suçsa, istihdam sağlamak suçsa, yatırım yapmak suçsa daha yatırım yapmayalım. Odamızı da kapatalım." 

'İSTİHDAM İÇİN AÇILAN ŞİRKETLERİ Mİ ELEŞTİRECEKSİNİZ'

Eken, geçmişte seçimleri 1 oyla kaybettiğini hatırlatarak, "Şu an bana seçim için mi şirket kuruyorsun diyenler zamanında 27 tane peş peşe şirket kurduğunuzda, para vererek şirketlere oy kullandırdığınızda, beni 1 oyla geçtiğinizde utanmıyor muydunuz? 27 tane şirket kuruldu ve bunların hepsi paravan şirketlerdi. Bunlar iş yerlerinizde çalışan arkadaşlar adına kurduğunuz 27 tane şirkete oy kullandırdığınız zaman, oradan 3 meclis üyesi aldığınız zaman niye konuşmuyordunuz ve ben 1 oyla kaybetmiştim. Eğer seçim için şirket kuracak olsam, sizlerden öğrendiğimiz gibi hepsini aynı guruptan başkaları üzerine açarım. Değerli arkadaşlar buraya çıkıp bir şeylerin hesabını sormak çok kolaydır. Basını çağırıp basına demeç vermek çok kolaydır. Biz icraatlardan bahsedeceğiz. 2 yılda yapılan işlerden bahsedeceğiz. Bir şey bulamamışsınız, Sivas’a istihdam sağlamak, vergi vermek ve yatırım yapmak için uğraşan bir iş adamını niye şirket kurdu diye eleştiriyorsunuz. Tabi, sormak hakkınız. Sordunuz ben de cevaplıyorum. Şirketlerin kayıtları yapıldı mı diye sordunuz, yapılmıştır. 4 tanesinin de adres değişikliği yapılacaktır. Değerli arkadaşlar, şu anda o kadar boş şeyler konuşuyoruz ki. Bu kurulan şirketlerin hepsi kişinin şahsi malıdır ve kimseyi alakadar etmez. Kanunsuz bir şey varsa gerekli yerlere gider sorarsınız. Ben sürekli birlik ve beraberlikten bahsediyorum ama görüyorum ki birlik ve beraberlik olmaması için uğraşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Eken, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında şirket bilgilerinin ifşa edilmesi, itibar düşürücü ve kredi kullandırıldı mı şeklinde önergesinden ötürü Zeki Özdemir hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Toplantı sonunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, normalleşme sürecinden dikkat edilmesi gereken hususlarda seminer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!