STSO Başkanı Eken: İş dünyasının ne kadar kıymetli olduğunu gördük

Güncelleme Tarihi:

STSO Başkanı Eken: İş dünyasının ne kadar kıymetli olduğunu gördük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 14:11

STSO Başkanı Eken: İş dünyasının ne kadar kıymetli olduğunu gördük

Haberin Devamı

SİVAS (DHA) - SİVAS Valiliği öncülüğünde ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen İstihdam Seferberliği kapsamında 100'ün üzerinde personel çalıştıran, 2019 yılı içerisinde istihdamda artış sağlayan işletmelere Teşekkür Belgesi verilmesi ve İşbaşı Eğitim Programı Protokolü imza töreni programı düzenlendi. 
Program Sivas'ın istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamak için, İŞ-KUR tarafından uygulanan 'İşbaşı Eğitim Programı' kapsamında, kentteki firmalar ile protokol imzalanması ile başladı. Programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, STSO Başkanı Mustafa Eken, İş Kur İl Müdürü Hikmet Canpolat ve il protokolü katıldı. İmzalanan protokol ile Sivas'ta faaliyet gösteren işletmelerde, toplamda 626 kişinin istihdamı sağlanacak.
100 kişinin üzerinde istihdam sağlaması nedeniyle Teşekkür Belgesi alan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, programın açılış konuşmasını yaparak, "Bugün burada Sivas’ın iş dünyasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çünkü buradaki insanlar şehrin hamallığını yapan, yükünü çeken, kazandıkları ile vergilerini ödeyen, işçilerinin sigortalarını ödeyen ve 100’lerce insanımıza istihdam sağlayan üyelerimizle birlikteyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepimizin Demirağ OSB'nin 6'ncı teşviki alması için bir mücadelemiz var. Bunun da sonucuna ulaşacağımıza hepimizin inancı tamdır. İnşallah beklediğimiz teşvik bölgesine gelebilirsek, 63 firma olacaktır 630, istihdam sayımızın artacağına, şehrimizin protokolü, şehrin vekilleri inanıyor ve şehir inanıyor. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak 8 bin üyemiz ile bu işler için sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu tür toplantıları sık sık yapacağımızı ve bir kişiye bile ekmek verenin bizim için çok değerli olduğunu bir kez daha söyleyerek başta valim olmak üzere değerli protokolümüze saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum" dedi. 

'YARIN DAHA İYİ OLACAĞIZ'

Vali Salih Ayhan ise, "Sivas'ın ekonomisine katkı sağlayan, Sivas'ın istihdamında katkıda bulunanlara sizlerle birlikte omuz omuza dertleşmek kısa da olsa bir arada olmak. Belediye başkanımız, OSB müdürümüz ve oda başkanlarımızla İstanbul ve Ankara ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerde hakikaten çok şeyler öğrendik. Büyük marka sahibi olan büyük iş insanlarını tanıma fırsatımız oldu, onların heyecanlarına şahit olduk ve Sivas'a olan ilgilerini, alakalarını gördük. Ve bunlara kayıtsız kalmamak için de kendi iç dinamiklerimizi iyice güçlendirmemiz gerek. Evet eksiklerimiz var ama dünden daha iyiyiz. İnşallah yarın daha iyi olacağız. Yeter ki hedef birlikleri olsun yeter ki amaç birlikleri olsun. Gerçekten Sivas'ta bu hava var, bu anlayış var. Bunlar da inşallah üretime istihdama katkı sağlayacak. 2020 yılını biz üretim ve istihdam yılı olarak görüyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 100 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan firmalara teşekkür belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!