Sivas'ta 11 bin 224 öğretmene online eğitim

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 11 bin 224 öğretmene online eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2020 11:49

Sivas'ta 11 bin 224 öğretmene online eğitim

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Online Mesleki Gelişim Eğitimleri' kapsamında 11 bin 224 öğretmene eğitim veriliyor. 
İlk etabı 22-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen, il içi ve il dışından 3 bin 650 öğretmenin katıldığı eğitim programının ikinci etabı başladı. 17 Temmuz'a kadar devam edecek eğitim programına il içi ve il dışından 11 bin 224 öğretmen başvuruda bulundu. Online eğitim programı ile öğretmenlere; kaligrafi, Web 2.0, bilgisayarsız kodlama, masal anlatıcılığı, yaratıcı drama, ahşap boyama ve zeka oyunları alanlarında eğitimler veriliyor.
Koronavirüs salgını süresince, öğrencilere yönelik online eğitim ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini ve bu çalışmaların devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim programlarının da uygulamaya konulduğunu söyledi. Sivas'ta görev yapan öğretmenler tarafından gönüllü olarak gerçekleştirilen eğitimlerin gerek il içinde gerekse il dışında büyük ilgi gördüğünü belirten Savaşçı, "Sivas'ta çok iyi bir öğretmen kadromuz, iyi bir AR-GE ekibimiz var. Gerçekten hangi çalışmayı gerçekleştirsek öğretmenlerimiz gönüllü olarak taşın altına elini koyuyor. Online eğitim programlarımız da yine gönüllü öğretmenlerimizce gerçekleştiriliyor. Ben tüm öğretmenlerimize, AR-GE ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!