Sivas müziği dünyaya tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Sivas müziği dünyaya tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 18:19

Sivas müziği dünyaya tanıtılacak

Haberin Devamı

Alperen YILDIZ-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS (DHA)- SİVAS Belediyesi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, Sivas adına müzik dalında başvuruda bulunuyor.
Türkiye'de Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Kırşehir gibi 6 ilin yer aldığı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas için müzik dalında başvuru yapacak. 2021 yılı içerisinde Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan başvuruda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, alnında uzman kurum ile sivil toplum örgütlerinden teknik destek alınması planlanıyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin yapılacak başvuru ile Sivas'ın hem Türkiye'de hem de dünyada ön plana çıkacağını söyledi.
Sivas müziklerinin kentin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirilmesini sağlamak için UNESCO'ya başvurmaya karar verdiklerini belirten Bilgin, "Başvurudaki hedefimiz bu kıymetli değeri gelecek nesilleri aktarabilmek, şehrimizin uluslararası mecrada görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırmak, müzik yoluyla toplumdaki dezavantajı gruplara imkanlar oluşturabilmek ile uluslararası işbirliklerini ve hareketlilikler vasıtasıyla müzikal değerlerimizin bilinirliliğini arttırarak şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunabilmek olmuştur. Bununla birlikte, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum arasındaki bağın güçlenmesi hedeflenmiştir" dedi.

'SİVAS MÜZİĞİNİ DÜNYA TANIYACAK'
Başkan Bilgin, Sivas müzik kültürünün uluslararası arenada tanıtılacağını ifade edip, "Sivas'taki müzik kültürünü ve değerlerini en iyi şekilde uluslararası mecrada tanıtacağımız bu başvuru sonucunda UNESCO Şehirler Ağına dahil olarak şehrimizi hem Türkiye'de hem de Dünya'da öne çıkartmak istiyoruz. Çok yönlü kalkınma hedeflerimizin birini daha gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!