Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretecek

Güncelleme Tarihi:

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2020 18:04

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in hafta sonu Sivas ziyaretini değerlendirerek son derece olumlu geçen toplantı sonucunda Sivas'ın önemli kazanımlar elde ettiğini vurguladı.
Geçen hafta sonu bir dizi ziyaret ve Enerji Koordinasyon toplantısına katılmak üzere Sivas'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Sivas'ın sorunları ve talepleri masaya yatırıldı.
Gerçekleştirilen toplantı sonucunda olumlu sonuçların alındığını ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Belediyemizin enerji giderlerini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilmek için bakanımıza projelerimizi sunduk. Bakanımız bu projelerle yakından ilgilendi ve destekleyeceklerini söylediler. Belediyemizin anlık enerji tüketimi 10 MVA civarında 1 MVA’sını IPA fonlarıyla Güneş Elektrik Santrali(GES) olarak enerji bakanlığımız tarafından yaptırılması kararlaştırılmıştı. Hayırlı olsun. 2.5 MVA'lık GES projemiz hazır Belediyemiz imkânlarıyla yaptırılacak. İnşallah bundan sonra Belediyemizin kullanmış olduğu elektriğin önemli bir kısmını yenilenebilir kaynaklarından üretme imkânına sahip olacağız" dedi.
Başkan Bilgin, Bakan Dönmez ile Yeni Numune Hastanesinin etrafının açılması ve sağlık alanının genişletilmesi konusunu da görüştüklerini belirterek, "Bu amaçla 62 bin m2'lik ÇEDAŞ yerleşkesinin bu bölgeden kaldırılması konusunu bakanımıza ilettik. Bakanımız destek vereceğini belirterek, Belediyemizin ÇEDAŞ'a önerdiği alanla ilgili görüşmeler yaptıktan sonra en kısa sürede burayla ilgi müjdeyi Sivaslılarla paylaşacaklarını ifade etti" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!