Sivas Belediyesi kültürel değerlere sahip çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Sivas Belediyesi kültürel değerlere sahip çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 14:17

Sivas Belediyesi kültürel değerlere sahip çıkıyor

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi kentin değeri olan kanaat önderlerinden Kadı Burhâneddin, Abdülvehhâb Gâzî ve Şemseddin Sivasî'yi anlatan kitapçıklar hazırlandı. 
Kentin önemli isimlerinin tanıtımı amacıyla Sivas Belediyesi girişimleri ile Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Hüseyin Akkaya ve İbrahim Yasak tarafından hazırlanan Kadı Burhâneddin, Abdülvehhâb Gâzî ve Şemseddin Sivasî kitapları muhtarlıklara bırakılıyor. Bu çerçevede Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Prof. Dr. Recep Toparlı ile birlikte ilk etapta Kadı Burhâneddin Mahalle Muhtarı Akif Şahinler'i ziyaret ederek kitapçıkları teslim etti.
Türbeyi de ziyaret eden Başkan Yarımcısı Duman, "Kadı Burhâneddin; hem kadı hem şair hem de padişah olması münasebetiyle tarihimizde müstesna şahsiyetlerden bir tanesi böyle bir değere sahip olmamızda bizim için büyük bir şans. Sivas Belediyesi olarak biz de kültürel değerlerimize hizmet etme noktasında ciddi çabalar sarf ediyoruz. Bu kitapçıkları muhtarımıza emanet ediyoruz" dedi.
Fiziki olarak mekanın düzenlenmesi ile alakalı proje çalışması yapıldığına da vurgu yapan Başkan Yardımcısı Duman, "İlgili müdürlüklerimiz proje çalışmasını yapıyor. Kadı Burhâneddin Türbesini güzelleştirerek onun tanıtılması noktasında gerekli çalışmaları yaparak hakkını teslim etmiş oluruz bizim için önemli bir miras hizmet edenlere teşekkür ederim" diye konuştu. 
Prof. Dr. Recep Toparlı da, "Kadı Burhâneddin, Sivas'ı başkent yapan, ilimize önemli hatıralar bırakan padişah, şair ve yazar. Arapçayı, Farsçayı çok iyi bilen bir insan. Çok cesur bir komutan. Onun tanıtılmasına bu kitapçıkla katkı bulunmak bizleri mutlu ediyor. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'e şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!