Protokol üyeleri engelliler için göz bandı çekerek yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Protokol üyeleri engelliler için göz bandı çekerek yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 17:14

Protokol üyeleri engelliler için göz bandı çekerek yürüdü

Haberin Devamı

Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA)-SİVAS'ta 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü'nde Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü gözlerini bantla kapatarak yürüyüş yaptı. 
Kentte 15 Ekim Dünya Beyaz Baston, Görme Engelliler Günü'nde yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte il protokolü ve katılımcılar gözlerine bantla kapatarak İnönü Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Farkındalık oluşturmak için yapılan yürüyüş Tarihi Valilik binası önünde sona erdi. 
Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Hayat her zaman toz pembe değil her an sıkıntı yaşayabileceğimizi görmemiz lazım. Onun için bu konuda kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Görme engelli vatandaşlarımızın hallerinden anlamamız lazım. Gerek görme, gerek duyma, gerekse bedensel engelli vatandaşlarımızı iyi anlamamız, onlara el uzatmamız lazım" dedi.
Etkinliğin ardından Sivas Valisi Salih Ayhan katılımcılara Sivas Kent Müzesi'ni gezdirdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!