Öğrenciler Sivas'ı kitaplarla yakından tanıyacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Sivası kitaplarla yakından tanıyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 16:54

Öğrenciler Sivas'ı kitaplarla yakından tanıyacak

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta öğretmenler tarafından hazırlanan 'Okulum Sivas' ve 'Şehrimiz Sivas' adlı kitaplarla öğrenciler kenti yakından tanıma fırsatı bulacak. 
Sivas Valisi Salih Ayhan ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, kitapları hazırlayan öğretmenlerle bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, kitaplar hakkında Vali Salih Ayhan'a bilgiler verdi. Savaşçı, Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Okul Dışı Öğrenme Projesi' kapsamında hazırlanan 'Okulum Sivas' kitabı ile doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim merkezlerinin ders müfredatıyla ilişkilendirilmesinin, bu mekanların okul dışı öğrenme ortamı olarak kullanılmasının ve aynı zamanda öğrenmenin yerinde ve kalıcı olarak sağlanmasının amaçlandığını söyledi.
Sivas'ın geçmişten bugüne yaşam hikayesinin sosyal, kültürel, sanatsal ve tarihsel açıdan değerlendirildiği kitapta, şehir yaşantısı, şehrin sahip olduğu imkan ve olanaklar, sahip olunan doğal kaynaklar, iletişim, ulaşım gibi birçok konunun yer aldığını ifade eden Savaşçı, ilk iki ünitesindeki öğretim materyalleri Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan kitabın diğer ünitelerinin ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandığını belirtti. 
Her iki kitabın da hazırlanmasında emeği olan öğretmenleri tebrik eden Vali Salih Ayhan kitapların öğrencilerin yaşadıkları şehri tüm detayları ile tanıyabilmeleri için önemli birer kaynak ve rehber niteliğinde olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!