Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek anıldı

Güncelleme Tarihi:

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2020 18:06

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek anıldı

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS merhum Valisi Zübeyir Kemelek vefatının 6'ncı yıl dönümünde isminin verildiği ortaokulda düzenlenen programla anıldı.
Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulu'nda düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, vali yardımcıları Mehmet Nebi Kaya, Hikmet Dengeşik ve Mehmet Sayın, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmen ile öğrenciler katıldı. Vali Ayhan ve beraberindekiler ilk olarak merhum Vali Zübeyir Kemelek'in Sivas'ta görev yaptığı sürede çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Daha sonra okul salonunda gerçekleştirilen anma programına geçildi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Kemelek'in anısına hazırlanan video gösterime sunuldu. Video gösteriminin ardından Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Vali Ayhan'a Vali Kemelek ile birlikte çekilen fotoğrafını hediye etti.
Vali Ayhan öğrencilere hitap ederek, "Sizin okulunuzun ismi çok kıymetli. İnşallah ismiyle müsemma bir okul olur ve her iki isim de sizlerde güzel izler bırakır. Çok güzel, kimlikli bir okulun öğrencilerisiniz" dedi.
Vali Kemelek ile birlikte görev yaptığı dönemin kendisinde önemli izler bıraktığını belirten Ayhan, "Kendisini bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Onu unutmayacağız. Yaşam tarzından, fikirlerinden, bizlere bıraktıklarından hep istifade edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Vali Ayhan, programın ardından daha önce Kemelek için okutulan Mevlit için hazırlanan şekerleri öğrenci ve öğretmenlere ikram etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!