Kantincilerden hibe ve destek talebi

Güncelleme Tarihi:

Kantincilerden hibe ve destek talebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2021 14:51

Kantincilerden hibe ve destek talebi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)-SİVAS Kantin İşletmecileri Dernek (SİVKİED) Başkanı Eyüp Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle kantinci esnafının zor durumda olduğunu belirterek, hibe ve destek talebinde bulundu. 
SİVKİED Başkanı Eyüp Çelik, okul kantin işletmelerinin geçen yıl 13 Mart'tan bugüne kadar kapalı olduğunu hatırlatarak, kantinci esnafının bu süreçte banka kredileri ve el borçları alarak evine ekmek götürmeye çalıştığını söyledi.
Ticaret Bakanlığından da gelir kaybının önlenmesi için destek talep eden Çelik, "Gelir kaybı desteği kantin işletmecilerine salgın sonuna dek her ay bin lira olarak ödenmeye devam edilmeli, yoksa birçok üyemiz evine ekmek götüremeyecek ve iflas edecek" dedi.
Devletin vergi beyannamesi, SGK primleri ve BAĞ-KUR prim desteği gibi konularda kantinci esnafını düşünerek yeni düzenlemeler yapması gerektiğini belirten Çelik "Okul kantinleri salgından dolayı 14 aydır kapalı ve bir kuruş gelir elde edemiyor ancak devlet 14 ayda 14 bin lira BAĞ-KUR primi istiyor. Acilen kanuni düzenlemelerin yapılarak, salgın sürecinde kapalı olan kantin işletmecilerinin primlerinin devlet bütçesinden karşılanması ya da üyelerimize prim desteği sağlanması gerekiyor" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!