Öğrencilerden barınaktaki köpeklere mama desteği

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden barınaktaki köpeklere mama desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2020 11:38

Öğrencilerden barınaktaki köpeklere mama desteği

Haberin Devamı

Yasin KIRAS/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ın İmranlı ilçesinde kısa süre önce açılışı yapılan köpek barınağına lise öğrencileri mama yardımında bulundu. 
"Sokak değil, Sıcak Yuva" projesi kapsamında Sivas'ın İmranlı ilçesine kazandırılan köpek barınağına öğrenciler destek verdi. İmranlı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri biriktirdikleri harçlıklar ile köpek maması aldı. Öğrenciler, Kaymakam Hacı Kerim Meral ile birlikte köpek barınağına giderek aldıkları mamaları köpeklere verdi.
Barınak çalışanlarından bilgi alan İmranlı Kaymakamı Hacı Kerim Meral, "Kış aylarının gelmesiyle barınak kapasitesi de artacak. Bu kapsamda vatandaşlardan mama konusunda yardım bekliyoruz. Şüphesiz ki devletimizin gücü bu hayvanlara bakmaya yeter. Ancak bizler de sosyal farkındalık oluşturmak için ve gelecek nesillere hayvan sevgisini aşılamak için sokak hayvanlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler bu barınağı açarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olduk. Şimdi de sıra vatandaşlarımızda. Kadirşinas halkımız aldıkları mamaları barınağa hediye edebilirler. Ayrıca evde kalan yemek ve ekmek kalıntılarını da barınağımıza getirebilirler. Bu kapsamda harçlıklarını toplayarak aldıkları köpek mamasını kaymakamlığımıza getirdiklerinde çok mutlu oldum. Geleceğimizin teminatı olan bu gençleri tebrik ediyorum" dedi.
Kaymakam Meral, kış şartları ağırlaşmadan barınağın üzerinin kapatılması talimatını da verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!