İlkokul öğrencilerinden örnek yardım

Güncelleme Tarihi:

İlkokul öğrencilerinden örnek yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 15:08

İlkokul öğrencilerinden örnek yardım

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahibi kimselere destek olan Gıda Bankası'nı ziyaret eden Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, maddi yardımda bulundu. 
Gıda Bankasının yapısı ve işleyişini öğrenen öğrenciler, buraya yardım etmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor. Cumhuriyet İlkokulu 4'üncü Sınıf öğrencileri, Gıda Bankası için topladıkları yardımı teslim etmek amacıyla Hayat Ağacı Derneğini ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde Hayat Ağacı Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Bankasının, gıda, giyim, temizlik ve diğer reyonlarını gezdi. Öğrenciler 1 hafta gibi kısa bir sürede toplam 525 TL yardım topladı. Aynı okuldan başka bir öğrenci de, Hayat Ağacı Derneğine yardım etmek amacıyla biriktirdiği bozuk paralardan oluşan kumbarasını teslim etti. Öğrencilerin ziyareti esnasında yapılan sayımda, kumbarada 11 lira biriktirildiği tespit edildi.
Cumhuriyet İlkokulu 4'üncü sınıf öğretmeni Abdullah Subaşı, Sosyal Bilgiler dersinde 'Empati' konusunu işlerken, Hayat Ağacı Derneği için bir yardım kampanyası düzenlemeyi planladıklarını belirterek, herhangi bir zorunluluk oluşturmadıklarını, isteyen öğrencilerin bu kampanyaya katıldığını söyledi.  Geçen yıl 3'üncü sınıf olarak Gıda Bankasını ziyaret ettiklerini hatırlatan Subaşı, bu sene aynı öğrencilerin, 1 haftada 525 TL yardım topladığını söyledi. Diğer yandan Hayat Ağacı Derneğini yerinde gören öğrenciler, topladıkları para ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacakları için mutlu olduklarını ifade ederek, herkesi Gıda Bankasına yardım etmeye davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!