Başkan Çoban: TMO piyasaya müdahale etmeli

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çoban: TMO piyasaya müdahale etmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 09:37

Başkan Çoban: TMO piyasaya müdahale etmeli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ucuz arpa satışına devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Piyasaları dengelenmesi açısından TMO piyasaya müdahale etmelidir" dedi.
Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, TMO’nun ucuz arpa satışını durdurmasına dair açıklamada bulundu.
Besiciler açısından ucuz arpanın önemli olduğuna vurgu yapan Çoban, "Halkımızın et tüketimini ucuz olarak karşılayabilmek için yem fiyatlarında düşüş olması gerekiyor. TMO’nun ucuz arpa satışını durdurması ile birlikte bir torba yem fiyatı 350 TL’ye dayandı. Hal böyle olunca TMO’nun piyasaya ucuz arpa satışı yaparak piyasayı dengelemesi gerekiyor. Aksi halde yem fiyatları 400 TL’yi geçecektir ve üreticilerimiz ciddi bir artışla karşı karşıya kalacaktır" dedi.
Besicilerin artan girdi maliyetleri karşısında zorlandığına dikkat çeken Çoban, "Besicilerimiz artan girdi maliyetleri karşısında iyiden iyiye zorlanıyor. Bu süreçte besicilerimize destek olunması gerekiyor. Toprak Mahsulleri Ofisimiz ucuz arpa satışını sürdürmelidir. Piyasada ucuz arpa girdisi olduğunda bu işin ticareti yapanlarda maliyetleri düşürmek zorunda kalıyor ve yem fiyatlarında da güncelleme yaşanıyor. Ancak bu süreçte destekleme yapılmazsa halkımız eti daha pahalıya alacaktır. Çünkü besiciler kurban bayramı öncesinde tüm hayvanlarını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Besicilerimiz damızlık hayvanlarını kesime gönderiyor. Böyle giderse ülkemizde ciddi anlamda kırmızı et ihtiyacı artacaktır. Bakanlığımız acil olarak ucuz arpa satışını sürdürmeli ve besicilerimize farklı desteklemeler yapmalıdır" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!