Başkan Çoban: Ödemeler çiftçiye can suyu olacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çoban: Ödemeler çiftçiye can suyu olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 10:55

Başkan Çoban: Ödemeler çiftçiye can suyu olacak

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, çiftçilere verilen desteklerden kesilen stopaj vergisinin ödenecek olmasının çiftçiye bir nebze can suyu olacağını söyledi.
Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı çiftçilere ödeme yapılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen önerge sonucunda yıllardır yapılan kesintilerin iptal edilmesi ve 5 yıllık geriye dönük ödemenin yapılacak olmasının çiftçileri sevindirdiğini söyledi.
Kangal Ziraat Odası olarak konuyla ilgili sık sık girişimlerde bulunduklarını dile getiren Basri Çoban, "Çiftçilerimizin aldığı desteklerden yapılan kesintilerin ve vergilerin yasal olmadığını sık sık gündeme taşıdık. Girişimlerimiz sonucunda haksız uygulama, TBMM tarafından sonlandırıldı. Son 5 yılda çiftçilere ödenen desteklerden alınan vergiler, faiziyle birlikte çiftçilerimize iade edilecek. Ödemeler, zor günlerden geçen çiftçilerimize az da can suyu olacaktır" dedi.

'BİR AN ÖNCE ÖDENMELİ'
Başkan Çoban, kuraklıktan kaynaklanan destek ödemelerinin de bir an önce ödenmesini beklediklerini dile getirerek, "Çiftçilerimize destek ödemeleri yıl sonuna bırakılmadan acil olarak yapılmalı. Hasat dönemi istediği verimi alamayan çiftçilerimiz, desteklemelerin yapılmasıyla az da olsa nefes alacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım Bakanımızdan ve diğer yetkililerimizden konuya duyarlılık göstermelerini ve ödemeleri hızlandırmalarını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!