Başkan Bilgin'den 23 Nisan mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Bilginden 23 Nisan mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2021 13:46

Başkan Bilgin'den 23 Nisan mesajı

Haberin Devamı

SİVAS,(DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bilgin mesajında, "Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de kuruldu. Zorlu süreçte TBMM'de alınan kararlar ile sömürgeci işgal kuvvetlerine unutulmaz bir milli mücadele dersi veren milletimiz dünyada eşi görülmemiş bir karara imza atarak bu kutlu günü çocuklara bayram ilan etti. Bu minvalde varlıkları ile hayatımıza anlam ve neşe katan çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmeleri için hepimize önemli görevler düşmektedir" dedi.
Mesajında çocuklara milli bilinci aşılamanın öneminden bahseden Başkan Bilgin, "Onları kutlu zaferler ve nice kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin gölgesinde büyütmek, bu bilinci aşılamak, ekmek gibi su gibi hayati önem taşımaktadır. Zira milli ve manevi değerlerinden, geçmişinden uzak olan bir neslin milletine olumlu katkılar sunması, ülkesinin geleceğine yön vermesi düşünülemez. 23 Nisan 1920 ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir problem, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 101'inci kuruluş yıl dönümünü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!