Başkan Bilgin: Görevimizi layıkıyla yapalım

Güncelleme Tarihi:

Başkan Bilgin: Görevimizi layıkıyla yapalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2019 15:15

Başkan Bilgin: Görevimizi layıkıyla yapalım

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, din görevlileri ile kahvaltıda bir araya geldi. 
İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş "Her yıl olduğu gibi bu yıl da din görevlileri haftamızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Emekli din görevlilerimiz başta olmak üzere görevde olan görevlilerimizle böyle etkinliklerde bir araya gelmekten mutluyuz. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bizleri yalnız bırakmadı. Kendisinin gıyabında çok dua ediyoruz. Camilerimizde var olan eksikliklere belediyemiz bizden önce müdahale ediyor bunun için başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.
Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin de; din görevlileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Belediye Başkanı olarak ben bir gün bitecek olan görev sürem boyunca ‘güzel işlere vesile oldu, yanlış işleri engelledi’ dedirtebilir ve dua alırsam ekibim ile beraber çok mutlu olacağız" dedi.
Camilerin hayatın merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Bilgin, "Güzel değerlerimiz cami merkezli olarak topluma yansıyor. Bazı hocalarımız fedakârlık yaparak çalışıyor. O mahallelerde yetişen çocukların, o mahallerde bulunan vatandaşların hayata bakışı farklı oluyor. Sizler toplumun saygı duyduğu ezanla başlayıp sela ile biten ömrümüzde ilk dinimizi öğrendiğimiz insanlarsınız. Sizler toplumun üzerinde etkilisiniz. Sizlere düşen; toplumu doğru yönlendirmek, bizler toplumu boş bıraktığımızda, değerlerimizi anlatamadığımızda maalesef birileri din adına ortaya çıkarak toplumun başına bela olabiliyorlar. Bunu 15 Temmuz'da yaşadık. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu da sizlersiniz" ifadesini kullandı.
Başkan Bilgin, "Devletin ete kemiğe büründüğü yerler devlet görevlilerinin görev yaptığı yerlerdir. Müftülükte devlet Müftümüz, Cami de devlet sizlersiniz, okulda devlet okul müdürü ve öğretmenler, sokakta devlet polis ve bekçi il de devlet validir. Devlet aslında budur. Bizler görevimizi layıkıyla yaparsak inanıyorum ki böylesi hainlikleri bir daha yaşamayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!