Başkan Bilgin, 2020 yılını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Bilgin, 2020 yılını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 15:00

Başkan Bilgin, 2020 yılını değerlendirdi

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin düzenlediği basın toplantısı ile 2020 yılında belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları ve kentte görev yapan yazılı ve görsel medyanın yöneticileri ile basın mensupları katıldı. 
Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Bilgin, Sivas'ın yönetilmesin ortak akıla önem verdiklerini söyledi. Haklı her eleştiriyi kabul ettiklerini söyleyen Başkan Bilgin, "Yapmış olduğumuz işlerde geçmişini ve geleceğini bildiğimiz için ayağımız yere sağlam basıyoruz. Hizmetlerimizde kamunun desteği çok önemlidir. O yüzden hep ortak akıl diyoruz. Bizim görevimiz bu şehre ütopik projeler kazandırmak değil, bu şehirde yaşayanlarla birlikte değer katan projeler hazırlamaktır. Eğer benim yaptığım bir proje bir mahalleyi rahatsız ediyorsa ben kamu kaynağını boşa harcamış oluyorum. 350 bin kişinin aklı benden daha akıllıdır. Ben 350 bin kişinin fikrine açığız. Biz şehre böyle hizmet ediyoruz. Bizim sevdamız Sivas'tır. Sivas ne kadar gelişmişse ve insanlar ne kadar mutluysa bizde o kadar mutlu oluruz. Biz bu şehri ilgilendiren her konuda irade göstereceğiz" dedi. 
2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Bilgin, alt yapıda yoğun yağışlar sonrası yaşanan su baskınlarını önlemek için toplamda 27 bin metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattının yapımını tamamlandığını aktardı. Başkan Bilgin ayrıca 4 Eylül Barajı'nın beslenmesi için Pusat Özen Barajı'ndan çekilecek hat ve Beydilli Barajı projesi ile 4 Eylül Barajı'nın su kaynağı destekleneceğini söyledi. Başkan Bilgin, kentte yeşil alanda önem verdiklerini hatırlatarak, 185 bin metrekare yeni yeşil alan çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin yer aldığı tarihi kent meydanını çevreleyen yapıların dış cephelerini eserlere uygun hale getirdiklerini belirten Başkan Bilgin, "Ardından Belediyemize tahsis edilen eski orduevi binası ile jandarma lojmanlarının yıkımı gerçekleştirilerek ilave meydan projelerimiz için alan açtık. 4 Eylül ve Kışla Meydanı projesi ile birlikte, tarihi Kongre Binası ve Jandarma Binasının etrafını açarak tarihi dokuyu koruyup, mevcut meydanı genişletecek ve yeni bir yeşil alan ortaya çıkaracağız. Projeler zincirinin son halkasını oluşturan Eski Numune Hastanesi ve 27 Haziran Öğretmenler Parkı’nın bulunduğu alana ise 'Öğretmenler Millet Bahçesi Projesini' uygulayacağız. Tarihi Sivas Kalesini tekrar canlandırmak ve şehir turizmini geliştirmek amacıyla başlatılan Kale Projesi'nin ilk etabını  yüzde 75 oranda tamamladık. İlerleyen dönemde yapılacak ilave etaplarla birlikte Ulu Cami ve Gök Medrese bütünleşerek alandaki tarihi doku gün yüzüne çıkarılacak" dedi. 
Kızılırmak Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Bilgin, "Kızılırmak Projesi kapsamında yer alan sağ ve sol kollektör hattı projesinin yapımına başladık. 32 kilometre uzunluğa sahip olan ana kanalizasyon hattı, hem Kızılırmak hem de şehrin alt yapısında önemli bir ayağı oluşturacak" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!