Sinop'ta 3 projeye EDES'ten destek

Güncelleme Tarihi:

Sinopta 3 projeye EDESten destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 18:02

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Sinop'tan yapılan 5 proje başvurusundan 3'ünün kabul edildiği bildirildi.

Kabul edilen Sinop Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün hazırladığı 3 projenin protokolü imzalandı.

Valilik salonunda yapılan imza töreninde konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, hazırlanan projeler ile engelli vatandaşların sosyalleştirilerek topluma kazandırılacaklarını söyledi.

Sinop için bugünün çok önemli olduğunu belirten Vali Köşger, şöyle devam etti:

"Bugün Sinop için sembolik, simgesel, manevi bir anlamda çok önemli bir faaliyeti icra ediyoruz. Toplumumuzun en kırılgan kesiminin toplumla entegre olması noktasında onların bilgilenmesi bilinçlenmesi , toplumun onlarla ilgili konuda bilinçlenmesi bilgilenmesi onlarla ilgili kafasındaki bir takım yanlış algıların değiştirilmesi noktasında yapılan bir dizi faaliyetler bunlar. O açıdan çok önemli. Ben başta üniversitemiz, milli eğitim müdürlüğümüz ve il afet acil durum müdürlüğümüz olmak üzere bu projede bize partnerlik eden tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor engelli ailelerimize ve engelli kardeşlerimize bu projede başarılı çalışmalar diliyor onların da durumlarının daha iyiye gitmesi noktasında katkı sağlamasını umudunu ifade ediyor hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyorum " dedi.

Haberin Devamı

Desteklenmeye uygun bulunan 3 proje için toplam 140 bin lira kaynak aktarıldığı belirtildi. Bilgilendirmenin ardından Valilik ile ilgili kurumlar arasında protokol imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!