Sinop için bir araya geldiler

Güncelleme Tarihi:

Sinop için bir araya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 15:25

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Kurucuları ve Sinop Gönüllüler Birliği Platform Üyeleri Sinop protokolü ile buluştu.

SİNDEF Kurucu üyelerinden oluşan Sinop Gönüllüler Birliği Platformu üyeleri 2 günlük Sinop ziyareti kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ve basın mensupları Ahmet Muhip Dranas Uygulama otelinde kahvaltıda buluştu.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının illerin gelişmişlik düzeyinde ciddi rol oynadıklarını belirterek, Sinop’a ait STK’lara bu noktada ciddi sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Sinop’un tarih içerisinde ciddi bir yeri olduğunu ifade eden Köşger, doğal bir liman şehri olduğunu, tarihin birçok kültürünü bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Haberin Devamı

Zaman içerisinde çeşitli nedenlerle meydana gelen dış göçlere karşılık çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Köşger, 11 Aralık tarihinde yapılacak Sinop tanıtım günlerinin ciddi önem arz ettiğini ve her sivil toplum kuruluşuna büyük bir görev düştüğünü belirtti.

Köşger, nükleer santralin Sinop’a büyük bir kazanım sağlayacağını da ifade ederek, 22 milyar dolarlık bir yatırımın yanında teknik kadroyu da kendilerinin seçeceğini söyledi. Yapılan bu yatırıma yerel ve ulusal anlamda katkı sunulması gerektiğini belirten Köşger, bunun yanında turizm ve teknik dokunun da ön plana çıkarılacağını sözlerine ekledi. Köşger ayrıca, Önümüzdeki 10 yıl için önemli bir plan hazırlanmasının gerekliliğinden de bahsederek, ilki yapılacak tanıtım günlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi noktasında her Sinoplunun üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Köşger, "Sinop oldukça iyi bir konuma doğru ilerliyor, Sinop'taki ekonomik yaşam neredeyse İstanbul’a yaklaşmış durumda. Bu açıdan Sinop’a yatırım yapan çok karlı çıkacak" diye konuştu.

Sinop Gönüllüler Birliği Platformu organizatörü Kadir Akdoğan, 15 yıl önce İstanbul’da kurulan SİNDEF çatısı altında Sinopluların birlik ve beraberliklerini koruduklarını, 2 aylık sürelerle çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, Sinop kültürünü canlı tutmayı amaçladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bu organizasyon çerçevesinde hafta sonunu Sinop’un ilçelerini ziyaret ederek geçirmeyi amaçladıklarını kaydeden Akdoğan, desteklerini esirgemeyen Vali Köşger, Milletvekili Ersoy ve Rektör Bircan’a katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ise misafirlere Sinop Üniversitesi'nin 2007 yılından bugüne Sinop’un gelişmesi noktasında kente ciddi katkılar sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Üniversitenin çalışmaları hakkında da bilgi veren Bircan, Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santralin Sinop’a olan getirilerinden söz ederek üniversite olarak nükleer santralde aktif görev alacak aranan elamanlar yetiştirmek adına bir meslek yüksekokulu kurmayı hedeflediklerini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!