"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 21:57

- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Sinop'ta konser verdi

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında Sinop’ta konser verdi.

Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğundaki CSO, Anadolu turnesi çerçevesinde Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde Fen Edebiyat Fakültesi Spor Salonu'nda müzikseverlerle buluştu.

Konserde senfoni orkestrası tarafından seslendirilen eserler, beğeni topladı.

Konseri Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, öğretim üyeleri ve öğrenciler vatandaşlar izledi.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki konserinde 3 tenor olarak tanınan sanatçılar Şenol Tanıllı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar, dünya klasiklerinden ve klasik Türk müziğinin sevilen eserleriyle birlikte senfonik uyarlamalarını kapsayan eserler sundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla ilk kez Sinop'ta olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Şef Gökmen, CSO'nun yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın en eski sanat kurumlarından olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı makamı bünyesine alınmasının bu yıl 90. yılını kutladıklarını belirten Gökmen, "CSO, o tarihten bu yana yalnız ülkemizin değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde ülkemizi gururla temsil ederken, Türk sanatının Türk sanatçısının, Türk bestecilerinin eserlerini seslendirerek, Türk yorumcularını sahneye taşıyarak temsilciliğini en üst düzeyde yaptı" dedi.

Salondakiler, yaklaşık 1,5 saat süren konserin ardından orkestrayı ayakta alkışladı.
Öte yandan orkestranın, cumartesi Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde konser vereceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!