SDÜ 10 yıldır TÜBİTAK’ta birinci

Güncelleme Tarihi:

SDÜ 10 yıldır TÜBİTAK’ta birinci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 10:15

TÜBİTAK öğrenci projelerinde 10 yıldır 1’incilikler kazanan ve NASA yarışmasının Türkiye etabında 1’inci olan SDÜ öğrencileri, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde de Türkiye 1’inciliği elde etti.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’TAN NASA’YA ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİLER
SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, art arda kazandıkları bilimsel başarılarla dikkat çekiyor. Havacılık Uzay Dairesi’nin (NASA) açtığı yarışmanın Türkiye etabında 1’inci olan SDÜ öğrencileri, son 10 yıldır Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öğrenci projelerinde Türkiye birinciliği ödüllerinin sahibi oldu. Üniversitenin öğrencileri, son olarak Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında açılan yarışmada Türkiye 1’inciliğini elde etti. ‘İlham veren üniversite’ mottosuyla ulusal ve global ölçekte birçok yarışmada önemli dereceler kaydettikleri söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, gelen bu ödüllerin, imkan sunulduğunda öğrencilerin neler yapabileceklerinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

BAŞARININ SIRRI ARAŞTIRMA ÖZGÜRLÜĞÜ
Üniversitede 2 bin 500 akademisyen, 47 uygulama araştırma merkezi, 3 hastane ve 97 öğrenci topluluğu ile bilim ürettiklerini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, şöyle konuştu: “Laboratuvar, araştırma imkânları, ön kuluçka merkezi, kuluçka merkezi, teknokent, teknoloji transfer ofisi gibi bilimsel donanım imkanlarının yüksek olduğu SDÜ’de, 24 saat açık olan Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi de Avrupa’nın en yüksek içerikli 30 kütüphanesi arasında yer alıyor. Üniversitede 97 öğrenci topluluğu var, bir akademik yılda 700 etkinlik düzenliyorlar. Biz öğrencilere özgürce araştırma yapabilmelerine imkan veren bir altyapı sunuyoruz. Onlar da bunu en iyi şekilde kullanarak başarılarla dönüyorlar.”

ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ’NDE TÜRKİYE 8’İNCİSİ
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nda (ÜNİAR) Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından 81 il, 172 üniversitede 26 bin 513 öğrenciye 6 kategoride memnuniyet anketi gerçekleştirdi. Ankette öğrencilere güven, eğlence, spor, halkla ilişkiler, halkın tutumu, sanatsal ve kültürel etkinlikler başlıklarında sorular yöneltildi. ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehri Araştırması’nda Isparta 86 puan aldı. Öğrencilerinin memnuniyet düzeyi bakımından Türkiye 8’incisi olan Isparta, öğrenci yoğunluğu açısından da Türkiye 2’incisi konumunda.

BAKMADAN GEÇME!